söndag, augusti 17, 2014

Helafton i Skilleby




























9 kommentarer:

  1. Den doftade riktigt gammal nebbiolo... båthus och så vidare... men hade ändå inte strukturen av barolo/barbaresco. Lättare tanniner och en del rönnbärstoner i den fint åldrade, slanka, lite örtiga frukten... allt sammantaget = 1989 Le Piane Boca.

    Året rätt i alla fall ;)

    Har du testat 90an?

    SvaraRadera
  2. Nu drack inte jag blint, men kan förstå att tankarna dras dit.

    Inte druckit -90, men borde handla någon innan dom försvinner...

    SvaraRadera
  3. Vad tyckte du om Eugenio Rossis Cabernet Franc? Vilka tre årgångar var det i den som ni drack?

    JC

    SvaraRadera
  4. Det var 9-10-11.

    Onekligen ett jäkligt bra vin. Inte minst för 270 dkk. Dock en hel del rostade fat, och varmare plommon-frukt än i cabbar från Loire. Det funkar helt perfekt så länge en karamelliserad köttyta finns kvar någonstans på tallriken.

    Vinosapien gissade bergs-Napa precis som vi, när vi fick prova 7-8-9 första gången.

    SvaraRadera
  5. Hur var Mäster Michels avskedsverk?

    SvaraRadera
  6. Doften var som hämtad rakt ur skolboken för hur mognande old-school syrah ska dofta. Blint tänkte vi Côte-Rôtie eller möjligen Valais, med tanke på flaskans avsändare. I munnen medelfylligt, välproportionerat, elegant, spänstigt, kryddigt och rejält mineralstint. Fabulöst gott och en ruggigt bra matspelare till hjortfilén!

    SvaraRadera
  7. Hur var Paul Bara?

    SvaraRadera
  8. Anonym - 2002 Paul Bara Brut Millésime... avkorkad dagen innan hade den tyvärr redan nått ett oskönt oxiderat stadium. Men den var nog riktigt bra när den öppnades.

    Vinosapien - intressant det där att prata om vin-termer... och vad de egentligen betyder...

    SvaraRadera