Den doftade riktigt gammal nebbiolo... båthus och så vidare... men hade ändå inte strukturen av barolo/barbaresco. Lättare tanniner och en del rönnbärstoner i den fint åldrade, slanka, lite örtiga frukten... allt sammantaget = 1989 Le Piane Boca.
Onekligen ett jäkligt bra vin. Inte minst för 270 dkk. Dock en hel del rostade fat, och varmare plommon-frukt än i cabbar från Loire. Det funkar helt perfekt så länge en karamelliserad köttyta finns kvar någonstans på tallriken.
Vinosapien gissade bergs-Napa precis som vi, när vi fick prova 7-8-9 första gången.
Doften var som hämtad rakt ur skolboken för hur mognande old-school syrah ska dofta. Blint tänkte vi Côte-Rôtie eller möjligen Valais, med tanke på flaskans avsändare. I munnen medelfylligt, välproportionerat, elegant, spänstigt, kryddigt och rejält mineralstint. Fabulöst gott och en ruggigt bra matspelare till hjortfilén!
Anonym - 2002 Paul Bara Brut Millésime... avkorkad dagen innan hade den tyvärr redan nått ett oskönt oxiderat stadium. Men den var nog riktigt bra när den öppnades.
Vinosapien - intressant det där att prata om vin-termer... och vad de egentligen betyder...
Hur var Loye?
SvaraRaderaDen doftade riktigt gammal nebbiolo... båthus och så vidare... men hade ändå inte strukturen av barolo/barbaresco. Lättare tanniner och en del rönnbärstoner i den fint åldrade, slanka, lite örtiga frukten... allt sammantaget = 1989 Le Piane Boca.
SvaraRaderaÅret rätt i alla fall ;)
Har du testat 90an?
Nu drack inte jag blint, men kan förstå att tankarna dras dit.
SvaraRaderaInte druckit -90, men borde handla någon innan dom försvinner...
Vad tyckte du om Eugenio Rossis Cabernet Franc? Vilka tre årgångar var det i den som ni drack?
SvaraRaderaJC
Det var 9-10-11.
SvaraRaderaOnekligen ett jäkligt bra vin. Inte minst för 270 dkk. Dock en hel del rostade fat, och varmare plommon-frukt än i cabbar från Loire. Det funkar helt perfekt så länge en karamelliserad köttyta finns kvar någonstans på tallriken.
Vinosapien gissade bergs-Napa precis som vi, när vi fick prova 7-8-9 första gången.
Hur var Mäster Michels avskedsverk?
SvaraRaderaDoften var som hämtad rakt ur skolboken för hur mognande old-school syrah ska dofta. Blint tänkte vi Côte-Rôtie eller möjligen Valais, med tanke på flaskans avsändare. I munnen medelfylligt, välproportionerat, elegant, spänstigt, kryddigt och rejält mineralstint. Fabulöst gott och en ruggigt bra matspelare till hjortfilén!
SvaraRaderaHur var Paul Bara?
SvaraRaderaAnonym - 2002 Paul Bara Brut Millésime... avkorkad dagen innan hade den tyvärr redan nått ett oskönt oxiderat stadium. Men den var nog riktigt bra när den öppnades.
SvaraRaderaVinosapien - intressant det där att prata om vin-termer... och vad de egentligen betyder...