Hej Finare Vinare! Som trogen läsare så börjar jag undra, längtar ni inte efter ett härligt, maffigt grillvin med massor av smak, alkohol och kryddor? Jag älskar ju Riesling, Beaujolais, Bourgogne, Champagne, läskande rosé, läskande rött och läskande rent vitt, men ibland måste jag bara ha ett riktigt maffigt grillvin. Från Australien, USA, Chateaneuf du Pape eller Argentina. Gott! Hur känner ni för sånt?
Vinosapien - den här flaskan var ju en helt annan femma. Visade en del nebbiolovibbar igår, men inget annat än ultra-klassisk chianti idag. Fin transparens i doft och smak. Försiktigt extraherad = superb drickbarhet.
Hej Claes! Sammarco 09 kan nog beskrivas som ett maffigt, cabbigt grillvin utan att stretcha definitionen alltför mycket ;)
I ännu högre grad gäller det aliberneten som hade en malbec-liknande blåbärssyltighet, täta mogna cabbe-tanniner och 15% alkohol. Dock med syra och mineralitet att balansera allt tjong. "Riktigt maffigt" stämmer bra här.
Låter bra! Jag blev lite orolig, maffiga grillviner hör ju lite sommaren till. Själva drack vi en Malbec Argentino 2005 från Catena Zapata igår till hängmörad ryggbiff. Smakrik, ja, maffig, ja, bara 14% alkhohol, men oväntat elegant, med rätt hög syrlighet. Inga ektoner alls, trots att det lagrats på nya ekfat. Känns som om Malbecdruvan neutralisrerar ektonerna bättre med lite mognad än vad Cabernet Sauvignon gör.
Här dricker vi en Sansonina, (googla), till en fet bit entrecote på grillen. Härligt med en "big red" till en fet bit kött. Smör med vitlök, persilja och fint hackad och lätt stekt chorizo till. Gott! Vi dricker också mycket viner i den mer läskande och lättare stilen men ibland är något maffigt helt rätt.
Sansonina 2006, jo visst var den lite ekig. Ganska mycket kvar i flaskan, nu i kylen. När köttet och smöret var uppätet var den inte riktigt lika kul längre. Imorgon, baby back ribs på grillen i fem timmar eller så. Får bli något elegantare till det...
hur satt lamole den här gången?
SvaraRaderaHej Finare Vinare!
SvaraRaderaSom trogen läsare så börjar jag undra, längtar ni inte efter ett härligt, maffigt grillvin med massor av smak, alkohol och kryddor? Jag älskar ju Riesling, Beaujolais, Bourgogne, Champagne, läskande rosé, läskande rött och läskande rent vitt, men ibland måste jag bara ha ett riktigt maffigt grillvin. Från Australien, USA, Chateaneuf du Pape eller Argentina. Gott! Hur känner ni för sånt?
Vinosapien - den här flaskan var ju en helt annan femma. Visade en del nebbiolovibbar igår, men inget annat än ultra-klassisk chianti idag. Fin transparens i doft och smak. Försiktigt extraherad = superb drickbarhet.
SvaraRaderaHej Claes! Sammarco 09 kan nog beskrivas som ett maffigt, cabbigt grillvin utan att stretcha definitionen alltför mycket ;)
I ännu högre grad gäller det aliberneten som hade en malbec-liknande blåbärssyltighet, täta mogna cabbe-tanniner och 15% alkohol. Dock med syra och mineralitet att balansera allt tjong. "Riktigt maffigt" stämmer bra här.
Och visst grillade vi!
SvaraRaderaLåter bra! Jag blev lite orolig, maffiga grillviner hör ju lite sommaren till. Själva drack vi en Malbec Argentino 2005 från Catena Zapata igår till hängmörad ryggbiff. Smakrik, ja, maffig, ja, bara 14% alkhohol, men oväntat elegant, med rätt hög syrlighet. Inga ektoner alls, trots att det lagrats på nya ekfat. Känns som om Malbecdruvan neutralisrerar ektonerna bättre med lite mognad än vad Cabernet Sauvignon gör.
SvaraRaderaHär dricker vi en Sansonina, (googla), till en fet bit entrecote på grillen. Härligt med en "big red" till en fet bit kött. Smör med vitlök, persilja och fint hackad och lätt stekt chorizo till. Gott!
SvaraRaderaVi dricker också mycket viner i den mer läskande och lättare stilen men ibland är något maffigt helt rätt.
JanneS - inte för mycket ek då? Årgång?
SvaraRaderaLite noter:
SvaraRaderacellartracker.com/classic/event.asp?iEvent=25528
Sansonina 2006, jo visst var den lite ekig. Ganska mycket kvar i flaskan, nu i kylen. När köttet och smöret var uppätet var den inte riktigt lika kul längre.
SvaraRaderaImorgon, baby back ribs på grillen i fem timmar eller så. Får bli något elegantare till det...
Det blev en Foillard Moron Cote du Py 2010. Så my ket bättre :-)
SvaraRaderaSvårt med ipad tangentbord.
SvaraRaderaMorgon och mycket förstås.