söndag, januari 20, 2013

Night of the nerds chez Le Virtuoso




































12 kommentarer:

  1. Liksom inlägget så saknar jag ord - var har ni gömt italienarna? En ickeitaliensk "night of the nerds"?? Kom till Sjörröd, vetja! ;)

    /Patrik

    SvaraRadera
  2. Jag låg däckad med feber och fick kasta in handduken, Patrik. Sic transit gloria mundi och allt det där. :)

    Jäklar, Niklas. Night of the myror i huvudet...

    SvaraRadera
  3. Även night of the omskakade föreställingar...

    Bästa Bordeaux var grekisk. De där nollniorna var inte min grej. Och Ganevat visade en helt ny sida av hur ett osvavlat vitt kan vara. Renhet, friskhet, djup - helt utan de oxiga äppliga drag jag annars brukar störa mig på. Betedde sig som en riesling... Fantastiskt vin.

    För övrigt - ungersk Kadarka är det nya svarta, eh förlåt rosa...

    Tack allihop!

    SvaraRadera
  4. The night of knowing nothing ...
    Ganevat - jag skäms fortfarande inte för att jag gissade på G-Max ... Otroligt gott.
    Kadarkan och den grekiska bordeauxen - sinnesvidgande, och gott.
    2009 och Bordeaux - jag tror säkert att många viner blir jättebra, frågan är bara när ... I dag är de genuint massiva av 100% fenoliskt mogen frukt och en rejäl dos ek. Ett glas till en steak frites kanske funkar ...
    Kvällens vin - Bonnes-Mares eller Ganevat. Kan inte bestämma mig och det är väl gott så.
    Fett tack för djupdykningen i den verkligt djupa änden av bassängen.

    SvaraRadera
  5. 2009 E-S Halenberg GG, någon kommentar? Värt att korka upp en flaska el vänta några år till?

    /HJF

    SvaraRadera
  6. Hmm.. det var noko kjend med dei flisene på veggen på kjøkkenet.. og Harslevelu frå Gizella? Var det den eg smakte hjå deg Niklas?

    Og kva tykte de om Pur Sang? Har smakt ein del 99-00-01, men hugsar ikkje om eg prøvde 04.

    Håvard/nordbagge

    SvaraRadera
  7. @HJF: Svårt att svara på angående Halenberg, den kom sent ...
    Den var jättefin, men kanske inte på den nivå man förväntat sig - alltså typ att klockorna stannar.
    Om du inte har många skulle jag nog vänta något år.

    SvaraRadera
  8. Muntada -10 Kommentar?

    SvaraRadera
  9. Vad tyckte ni om King Coal?

    Undrar

    //Magnus

    SvaraRadera
  10. Okej, här kommer några intryck:

    08 King Coal var det nog egentligen ingen runt bordet som gillade. Fruktsötma, tjärade fat, hård extraktion och minst 15 procent. Svårforcerat vin, bisarrt pris.

    10 La Muntada uppvisade inledningsvis rätt mycket lagård, kompost och gåslevertoner men efter någon timme hade doften blivit riktigt fin, med klockren skogsbärsfrukt och övertoner av viol och syrén. Friskt och läskande med god sval frukt, även om det hördes klagomål på leversmak även senare. Försvarar väl ungefär halva pengarna...

    Schönlebers 09 Halenberg GG var riktigt fin, men kom in så pass sent att smaklökarna passerat toppform. Vinet hade det mesta en toppriesling ska ha och frukten kändes så pass exotisk att vi ville ha den ner till Pfalz. Hämtades dock snyggt hem till Nahe av Redscream&Riesling.

    Även Gunderlochs 09 Pettenthal GG hade tropiska toner och gjorde bra ifrån sig. Generellt får man säga att många tyska 09or dricks väldigt bra just nu (Leitz' 09 Schlossberg var också strålande nyligen, liksom 09 Pechstein GG från såväl von Buhl som Bürklin-Wolf)

    Daguenaus 04 Pur Sang påminde mer om mogen riesling eller dito chablis GC/PC än om Pouilly-Fumé, det fanns egentligen inget alls som skvallrade om sauvignon blanc men vinet hade både finess och komplexitet och alkoholen var uppfriskande låg (11,5%). Pur Sang fick en förkrossande konkurrens från Ganevat i glaset bredvid, som hade ett par extra procent alkohol och därmed en helt annan koncentration, tryck och längd.

    SvaraRadera
  11. Mer läsning om Ganevat:

    http://www.wineterroirs.com/2010/11/jf_ganevat_jura.html

    ...fantastisk skribent!

    SvaraRadera
  12. Jag tyckte att Juravinet var fantastiskt gott, det får bli mer sådant!

    Jag har provat Daguenaus Pur Sang och Silex förut och det var samma då, sauvignon blancen i Pur Sangen är "gömd" på något sätt. Silexen går inte att ta miste på, sist bolmade det krusbär som värsta NZ-savvien...

    Greken och Bonnes-Mares imponerade stort! Tack alla!

    SvaraRadera