Jag har alltid funderat på varför ni alltid lägger upp bilder från dessa provningar utan att kommentera dem? Vi läser ju bloggen för kommentarer om vinerna. I och för sig så är det ju fina bilder :) //Robert
Jag håller med dig Robert, vi är mera intresserade av era kommentarer för att kunna bilda sig en uppfattning om vilka viner man skall köpa utan att själv prova sig igenom sortimentet.
Själv hann jag med att avverka Rancia Riserva och Calera Pinot Noir i helgen som gick. Rancian var något knuten i doften men desto rikare (och lång) i smaken. Mycket god Chianti till Penne med gräddig pastasås på oxfile och kantareller. Rekommenderas!
Calera 2010 var en stor besvikelse jämfört med 2009:an. Alkoholhetta och en gnutta restsötma. Halva kvar går åt till nästa rödvinsås!
Hej Finare Vinare - brukar titta in här då och då och hoppas alltid på nyttiga vintips och lite hjälp i den stora vindjungeln. Oftast hittar jag läsvärda texter som inspirerar. Men hur ska man tänka på alla bildkavalkader som helt saknar text? Hur tänker du när du lägger upp bilderna? Är det något som vi mindre kunniga ska antas förstå? Det känns faktiskt mest kryptiskt.
Bilderna är från nyhetsprovningen hos Munskänkarna i Sthlm. MS Sthlm tar sannolikt dit viner som man av skilda skäl bedömer som särskilt intressanta i aktuellt släpp. Hinner/orkar/vill inte F&V skriva något så går det ju bra för andra som var där att inleda en diskussion om vinerna. Så kan man väl dels se det som en puff för Munskänksprovningen, dels som en uppmaning att inleda en diskussion om de aktuella vinerna. Jag hade själv inte möjlighet att gå och har inte provat vinerna i aktuell årgång, så jag kan tyvärr inte tillföra diskussionen mer ... Är själv mest nyfiken på de tre vinerna från Toscana och möjligen Ch Poujeaux.
Upplägget är väl som tidigare först bilder och något senare kommentarer. Eftersom kommentarerna dröjer så tror jag att vi nu medverkar i en konstinstallation där vi alla är en del av verket.
Ja, eller så kanske det är så att bilden/bilderna säger mer än alla tusen ord? FV har åtskilliga ggr kommunicerat att bild=gilla. Är det inte lite väl gnälligt nu? Är ingen postning alls att föredra, menar ni? Det här är gratis. så lev med det? Ett litet tips är fö att leta reda på FVs profil på cellartracker. där hittar ni mer info om viner som dricks å provas. Det klarar ni av själva utan ledsagning?
OK, eftersom ingen annan kommenterar vinerna, så gör jag det. Och jag är subjektivt objektiv. Jag är ju vinimportör av nedan viner. Bäst av ovan viner är utan tvekan Felsina (som vanligt 100% sangiovese av stram, snygg klass för riktigt lång lagring), Kirwan (tjusig Bordeaux av fin klass från ett toppår) och Mulderbosch (Rätt stram för denna prisklass, ett matvin av god klass Eller hur FV? :)
(Märks det att jag försöker få ut dem ur hålorna för att kommentera?)
Oj vilket hallå det var i den här tråden! Vi har varit lite upptagna med annat och då brukar det vara en god ide att skippa bloggar och twitter för att få något gjort.
Under tiden har vi också hunnit skaffa oss bättre på fötterna genom att parallellköra Rancia och Sorbo under ett par måltider. Under måndagskvällens torrkörning imponerades vi av Sorbons kraft och tanniner, men det var väl aldrig någon tvekan om att Rancia var det mer eleganta vinet.
Med toscansk djävulskyckling och stora kupor var vi tillbaka i skarpt läge och Rancia excellerade nu till maten, klart mer drickvänligt och redan alldeles underbart. Sorbon har större och kantigare tanniner samt högre alkohol och känns rätt burdus i nuläget. En redig ragu trummade dock ihop tillräckligt motstånd ikväll och Sorbon fick en välbehövlig revansch. Bör dock lagras.
Poujeaux 09 vill vi närmast beteckna som "transatlantisk", den känns som en napa cab, stor som ett hus och supergenerös men inte alls så där bordeauxtypisk som nollåttan. Egentligen inget sniffarvin utan pang på entrecôten bara. Vi rycker nog en i det sammanhanget snart...
Claes - Mulderbosch får någon annan dricka, vi fann den både vegetal och sötfruktig, inget för oss. Däremot var Langlois-Château som vanligt bra med en hel hink kalkbruk på nosen och lent mogen frukt, bara lite för varm i svansen.
Skäggiga - instämmer helt om 2010 Calera. Vi testade den i somras och bestämde oss för att Josh Jensen inte kommer undan med 14,9 % alkohol. Just i detta ögonblick sippar vi på ännu en skvätt och kan bara bekräfta intrycket. Kyl väl och drick mest för kul.
Erik av Sveriges länk är ju klockren, Keith Levenberg är som vanligt rätt på det. Vem vill läsa smaknoteringar när man kan titta på bilder istället? ;-)
Och till slut: sektionens nyhetsprovning är baserad på ett silande av nyhetsfloden i gott samarbete mellan Munskänken Jansson och FV. Bildserien berättar väl om inte annat vilka som passerade det nålsögat? Alltid något, och man kan ju hoppas på att en och annan får lust att tycka till...
Blir det ny postning för att kommentera Mölstads virriga krönika i dagens SvD eller är det tänkt att denna avhandlas här?
Dear Ol' Mikael anlägger annars en skön GRYMT VON OBEN OCH LÄTT NEDLÅTANDE INSTÄLLNING till bloggare. Skulle säga att i segmentet "viner över 100 kronor" så så är bloggarnas inflytande över konsumenten överlägset något som någon svensk pappersmedia kan stoltsera med (med Livets Goda som möjligt, jag säger möjligt, undantag).
Och det här med att skriva under nick. Ja, vad säger man. Skall man inte uppskatta att det finns personer som inte 365 12 24 7 arbetar med att maximera sitt för- och efternamn? Och det här med att skriva under alias har väl aldrig hänt i finmedia [insert valfritt ironiskt tecken]?
Det enda positiva med Mölstadens tomtefärd var hans subtila Left Bank-referens. Och bara därför!
Gudars, vilken sorglig och smått pinsam krönika. Särskilt passusen om att MM skulle bära den "trovärdiga konsumentjournalistikens" stolta fana fick mig att le i mjugg. Men vilken tur att han, efter att ha tröskat igenom 100 (!) vinbloggar, i varje fall hittat till "Annas Vinblogg", som tydligen var allmän nog för att falla SvD's "vinskribent" i smaken. Inget ont som inte har något gott med sig.
Någonstans får man i den här krönikan känslan av ett förlupet tonårs-SMS, där avsändaren sent om natten sagt saker som kanske inte framstår lika stringenta i nyktert dagsljus.
Hur var nya årgången Fontodi Vigna del Sorbo, lika spännande som 07an? Chateau Poujeaux? Calera?
SvaraRaderaNågra beskrivningar eller kommentarer tack! Favoriter?
SvaraRadera//Magnus
Jag har alltid funderat på varför ni alltid lägger upp bilder från dessa provningar utan att kommentera dem? Vi läser ju bloggen för kommentarer om vinerna. I och för sig så är det ju fina bilder :)
SvaraRadera//Robert
Felsina 08 kan man vel dricka mens man väntar på Att 06 blir ännu bättre eller/dansken
SvaraRaderaJag håller med dig Robert, vi är mera intresserade av era kommentarer för att kunna bilda sig en uppfattning om vilka viner man skall köpa utan att själv prova sig igenom sortimentet.
SvaraRaderaSjälv hann jag med att avverka Rancia Riserva och Calera Pinot Noir i helgen som gick. Rancian var något knuten i doften men desto rikare (och lång) i smaken. Mycket god Chianti till Penne med gräddig pastasås på oxfile och kantareller. Rekommenderas!
SvaraRaderaCalera 2010 var en stor besvikelse jämfört med 2009:an. Alkoholhetta och en gnutta restsötma. Halva kvar går åt till nästa rödvinsås!
FV brukar publicera foton av de viner som de gillade. Och de gör ju som de vill, det är deras blogg.
SvaraRaderaHej Finare Vinare - brukar titta in här då och då och hoppas alltid på nyttiga vintips och lite hjälp i den stora vindjungeln.
SvaraRaderaOftast hittar jag läsvärda texter som inspirerar. Men hur ska man tänka på alla bildkavalkader som helt saknar text? Hur tänker du när du lägger upp bilderna? Är det något som vi mindre kunniga ska antas förstå?
Det känns faktiskt mest kryptiskt.
Lennart Johansson
kul men litet vilsen metadiskussion! En annan kvalitetsblogg som berör frågan om bild och kommentar i vinkritik/bloggande:
SvaraRaderahttp://cellarbook.wordpress.com/2012/09/09/still-life-with-wine/
själv satsar jag mina slantar på Ridgevinerna i detta släpp.
Bilderna är från nyhetsprovningen hos Munskänkarna i Sthlm. MS Sthlm tar sannolikt dit viner som man av skilda skäl bedömer som särskilt intressanta i aktuellt släpp.
SvaraRaderaHinner/orkar/vill inte F&V skriva något så går det ju bra för andra som var där att inleda en diskussion om vinerna.
Så kan man väl dels se det som en puff för Munskänksprovningen, dels som en uppmaning att inleda en diskussion om de aktuella vinerna.
Jag hade själv inte möjlighet att gå och har inte provat vinerna i aktuell årgång, så jag kan tyvärr inte tillföra diskussionen mer ...
Är själv mest nyfiken på de tre vinerna från Toscana och möjligen Ch Poujeaux.
Upplägget är väl som tidigare först bilder och något senare kommentarer. Eftersom kommentarerna dröjer så tror jag att vi nu medverkar i en konstinstallation där vi alla är en del av verket.
SvaraRaderaJa, eller så kanske det är så att bilden/bilderna säger mer än alla tusen ord? FV har åtskilliga ggr kommunicerat att bild=gilla. Är det inte lite väl gnälligt nu? Är ingen postning alls att föredra, menar ni? Det här är gratis. så lev med det? Ett litet tips är fö att leta reda på FVs profil på cellartracker. där hittar ni mer info om viner som dricks å provas. Det klarar ni av själva utan ledsagning?
SvaraRaderaOK, eftersom ingen annan kommenterar vinerna, så gör jag det. Och jag är subjektivt objektiv. Jag är ju vinimportör av nedan viner. Bäst av ovan viner är utan tvekan Felsina (som vanligt 100% sangiovese av stram, snygg klass för riktigt lång lagring), Kirwan (tjusig Bordeaux av fin klass från ett toppår) och Mulderbosch (Rätt stram för denna prisklass, ett matvin av god klass Eller hur FV? :)
SvaraRadera(Märks det att jag försöker få ut dem ur hålorna för att kommentera?)
Oj vilket hallå det var i den här tråden! Vi har varit lite upptagna med annat och då brukar det vara en god ide att skippa bloggar och twitter för att få något gjort.
SvaraRaderaUnder tiden har vi också hunnit skaffa oss bättre på fötterna genom att parallellköra Rancia och Sorbo under ett par måltider. Under måndagskvällens torrkörning imponerades vi av Sorbons kraft och tanniner, men det var väl aldrig någon tvekan om att Rancia var det mer eleganta vinet.
Med toscansk djävulskyckling och stora kupor var vi tillbaka i skarpt läge och Rancia excellerade nu till maten, klart mer drickvänligt och redan alldeles underbart. Sorbon har större och kantigare tanniner samt högre alkohol och känns rätt burdus i nuläget. En redig ragu trummade dock ihop tillräckligt motstånd ikväll och Sorbon fick en välbehövlig revansch. Bör dock lagras.
Poujeaux 09 vill vi närmast beteckna som "transatlantisk", den känns som en napa cab, stor som ett hus och supergenerös men inte alls så där bordeauxtypisk som nollåttan. Egentligen inget sniffarvin utan pang på entrecôten bara. Vi rycker nog en i det sammanhanget snart...
Claes - Mulderbosch får någon annan dricka, vi fann den både vegetal och sötfruktig, inget för oss.
Däremot var Langlois-Château som vanligt bra med en hel hink kalkbruk på nosen och lent mogen frukt, bara lite för varm i svansen.
Skäggiga - instämmer helt om 2010 Calera. Vi testade den i somras och bestämde oss för att Josh Jensen inte kommer undan med 14,9 % alkohol. Just i detta ögonblick sippar vi på ännu en skvätt och kan bara bekräfta intrycket. Kyl väl och drick mest för kul.
Erik av Sveriges länk är ju klockren, Keith Levenberg är som vanligt rätt på det. Vem vill läsa smaknoteringar när man kan titta på bilder istället? ;-)
Och till slut: sektionens nyhetsprovning är baserad på ett silande av nyhetsfloden i gott samarbete mellan Munskänken Jansson och FV. Bildserien berättar väl om inte annat vilka som passerade det nålsögat? Alltid något, och man kan ju hoppas på att en och annan får lust att tycka till...
Blir det ny postning för att kommentera Mölstads virriga krönika i dagens SvD eller är det tänkt att denna avhandlas här?
SvaraRaderaDear Ol' Mikael anlägger annars en skön GRYMT VON OBEN OCH LÄTT NEDLÅTANDE INSTÄLLNING till bloggare. Skulle säga att i segmentet "viner över 100 kronor" så så är bloggarnas inflytande över konsumenten överlägset något som någon svensk pappersmedia kan stoltsera med (med Livets Goda som möjligt, jag säger möjligt, undantag).
Och det här med att skriva under nick. Ja, vad säger man. Skall man inte uppskatta att det finns personer som inte 365 12 24 7 arbetar med att maximera sitt för- och efternamn? Och det här med att skriva under alias har väl aldrig hänt i finmedia [insert valfritt ironiskt tecken]?
Det enda positiva med Mölstadens tomtefärd var hans subtila Left Bank-referens. Och bara därför!
http://www.youtube.com/watch?v=SqAh1dQu_pg
krönikan:
SvaraRaderahttp://twitpic.com/bbmejo
Gudars, vilken sorglig och smått pinsam krönika. Särskilt passusen om att MM skulle bära den "trovärdiga konsumentjournalistikens" stolta fana fick mig att le i mjugg.
SvaraRaderaMen vilken tur att han, efter att ha tröskat igenom 100 (!) vinbloggar, i varje fall hittat till "Annas Vinblogg", som tydligen var allmän nog för att falla SvD's "vinskribent" i smaken. Inget ont som inte har något gott med sig.
Någonstans får man i den här krönikan känslan av ett förlupet tonårs-SMS, där avsändaren sent om natten sagt saker som kanske inte framstår lika stringenta i nyktert dagsljus.
/Patrik
Frågan är om inte denna blog har fler läsare än MM's krönikor. Avundsjuka kanske?
SvaraRaderaSå lättstötta alla på båda sidor är. Nu tycker jag att vi tar och sjunger "We shall overcome" här inne.
SvaraRaderaFler eller färre spelar väl inte så stor roll, det är kvaliteten som räknas och Mölstads läsare är definitivt dummare ;-)
SvaraRaderaLäser man följande kommentarstråd blir man nästan mörkrädd...
http://blog.svd.se/vin/2012/10/28/ar-mother’s-ruin-ett-bra-namn-pa-ett-vin/