måndag, september 24, 2007

2006 Fontanafredda Torremora Dolcetto


En längtan efter spaghetti carbonara utlöser i sin tur en craving efter ung och okomplicerad dolcetto. Kanske har dessa poster legat och skramlat i bakhuvudet: Frankofilen dricker toppdolcetti med Tutta la Famiglia in Roma och The Secret is Dolcetto by "motormouth" Gary Waynerchuk.

Så rätt till maten: purung doft med burdusa körsbär, bittermandel och örter, lingonsyrlig smak med massor av ungdomlig frukt och bra sting i mitten som får extra drag av svartpepparkvarnen. Hederligt, välgjort - pur italiensk vardag. Så mycket mer finns inte att säga, förutom att Fontanafredda levererar även i lägre prisklass. Antipasti med salami, eller stekt fisk, är andra kombinationer vi kan tänka oss. Karaffera och servera svalt.

2006 Torremora Dolcetto Langhe (Fontanafredda, Serralunga d'Alba, Piemonte)

2 kommentarer:

  1. Intressant, funderade rätt mycket igår på vilket vin som skulle passa till min carbonara.
    Ska provas. Såhär på hösten brukar det inte gå så långt mellan carbonarorna.

    SvaraRadera
  2. Barbera Briccotondo är nog värdig att ackompanjera en hederlig carbonara. Någon som smakat nyligen?

    SvaraRadera