Vi korkar upp och karafferar vinet, passar samtidigt på att stoppa nosen djupt i både flaskhals och karaff. Médocdoften är ovanligt läcker och fin, präglad av framträdande järn och mineral, stall och jord, lagerblad och dragon, cassis och hallon, slutligen en air av vanilj. Intensiv och omedelbart givande. Smaken är riktigt god och komplett. Väl sammanhållen, mer än medelfyllig, med ungdomlig kraft samt början till mognad, rejäl mittsmak och ordentlig längd. Vi är tvungna att dubbelkolla etiketten, och jodå, vinet håller faktiskt bara 12,5% - rätt imponerande. Frukten har bra djup, koncentration och rondör, men är ändå subtil och infattad i helheten. Eken är rätt påtaglig med cederträ och lakrits, men ack så snyggt inarbetad i vinet. Detta är helt enkelt den bästa bordeaux vi testat på ett bra tag. Drickfärdig nu och kommer att bli ännu bättre med tiden. En brie blev passande sällskap. Det ska bli härligt att tulla på den här lådan under de kommande fem-sex åren.
2000 Château Monbrison Margaux Cru Bourgeois, (Mme Davis et ses Fils, Arsac, Gironde, Bordeaux)
Vad roligt att Ni gillade detta vin. Jag lockade några arbetskamrater att köpa det här vinet för dryga tre år sedan. Jag har inte rört mina flaskor, sedan vi provade en flaska efter jobbet då. Jag var smått lyrisk då. Mycket trevlig Bordeaux för "lite" pengar. Tack för infon!
SvaraRaderaJag läser Er blogg med stort nöje. Jag drack en Tim Adams Riesling 2005 igår och såg att 2006 kommer i ordinarie sortiment 1. Augusti. Den var riktigt bra och 2006:an sägs vara bättre ändå.
Tack för feedback! Det var din förtjänst att vi drog korken redan nu. Och det ångrar vi ju inte!
SvaraRaderaKöar vi möjligen på onsdag ? ;-)
Det blir nog så. Vi provade den mot en annan favoritriesling, Isolation Ridge Riesling 2005 från Frankland Estate. Den kan fås via Australian Wine Club http://www.australianwineclub.se/public/other/wine.php?id=83
SvaraRaderaDet var hårfint vem som vi tyckte bäst om. Min kompis och hans fru föredrog Isolation Ridge. Jag tyckte Isolation Ridge var något finare och mer utvecklad i doften, medan Tim Adams var ännu mer balanserad i smaken än den andra.