måndag, maj 14, 2007

2005 Gini La Froscà


Här får vi alla mandeltoner vi anade i föregående vin, plus bittermandel. Det har mer av ungdomligt fräsiga krusbär och en skymt av sprits med ton av fruktsoda. Frukten är gul, både mild och intensiv med tropiskt inslag och italiensk värme på köpet. Gini har 25 hektar på de bästa sluttingarna i appellationen och skördar med lågt uttag.

La Froscà, gjord på 100% handskördad garganega, har liksom Brocards Vieilles Vignes inte sett skymten av ek, men har en karamellartad intensitet i smaken som slår många ekade viner. Det här vinet håller beundransvärt jämn klass över olika årgångar - vi kan inte påminna oss någonsin ha blivit besvikna. Tyvärr tog flaskorna slut omedelbart efter släppet.

2005 La Froscà Soave Classico (Gini, Monteforte d'Alpone, Veneto)

2 kommentarer:

  1. Intressa läsning.....är sommlier student å läser er blogg regelbundet åi beskriver vinerna så bra att man nästa känner smakerna å doften :)

    SvaraRadera
  2. Har nu inte smakat denna årgång men beskrivningen både mild och intensiv är klockren. Så har det varit dom årgångar jag har provat!

    SvaraRadera