måndag, maj 28, 2007

2003 Josetta Saffirio Barolo Persiera


Josetta Saffirios (egentligen dottern Sara Vezzas) 2003 Barolo Persiera har en fokuserad doft, som framförallt bjuder på kryddighet: ingefära, muskot och nejlika. Vi hittar också bland andra toner mandelolja, skogschampinjoner, aloe vera och torkad frukt. En feminin barolostil, ganska ljuvlig, tycker S. Kryddorna kommer antagligen från faten, lite som Pierre Gaillards Côte-Rôtie eller Laurent Miquels Saga Pegot, för att ta ett par aktuella viner som lånat ur samma kryddburkar. Efter hand förenar sig allt till en helhet som är god om än inte fantastisk. Smaken är drygt medelfyllig, med rätt bra koncentration, gott sting i syrorna, måttliga tanniner och ett lite körsbärskärnigt åtstramande slut. Persiera är inte en specifik vingård, utan benämningen på denna specialcuvée. Fastnar man för den fatkryddiga profilen lägger man undan det här vinet i fem år.

2003 Barolo Persiera (Josetta Saffirio, Castelletto di Monforte d'Alba, Piemonte)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar