fredag, maj 11, 2007

2002 Dopff & Irion Riesling Vorbourg


Gästerna sitter till bords och vi börjar med en pilgrimsmussla med lite bitter rosésallad. Därefter går vi loss på vongole från Melanders (egentligen hjärtmusslor från västkusten), bläckfisk och räkor som fått fräsa i vitlök, gul lök, olivolja, bladpersilja och tomat. De landar på färsk pasta och påminner oss om när vi åt den här rätten ett par kvarter från fiskmarknaden i Siracusa.

Genomgående dricker vi Vorbourg, ett ypperligt matvin i sin heltorra stil. Mogen doft med viss petroleum och citron. Smaken är stramt god, så pass god att vi avverkar flera flaskor, utan vidare funderingar över vinet (det finns ju faktiskt annat att prata om). Det här är fjärde gången det figurerar - så mer utförliga provningsintryck går lätt att hitta med sökfunktionen. Bra att vi la upp ett lager.

2002 Riesling Vorbourg (Dopff & Irion, Château de Riquewihr, Alsace)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar