tisdag, augusti 29, 2006

2004 Barone Ricasoli Torricella


Sophie har haft tur i skogen. Nu hackar vi upp en hög fina svampar. Funghi porcini hette de i Toscana när vi köpte en påse svamp, importerad från Sverige. På ärans och hjältarnas språk har de förstås kunganamn - Karl Johan. Vi steker i smör och olivolja, lättstuvar i matgrädde. Därtill fettuccini och riven extralagrad grevé. Ibland kan det uppstå möten i högre skolan och så är det nu.

I glaset har vinet en varmt gul färg. Första doften är melon och gula plommon, sedan smör, honung, nötter, vanilj. Snyggt rostad fatkaraktär. Smaken är urgod och generös med bra balans. Vinet bär sina 14% med lätt stil. Till den här mat & vinupplevelsen kan man bara sucka lyckligt och undslippa enstaka oh och ahh...

2004 Torricella Chardonnay di Toscana (Barone Ricasoli)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar