söndag, augusti 20, 2006
1997 Castello di Brolio
Den här toppchiantin har vi lagrat sex år och börjat öppna de första i år. Flaskorna varierar en del och ibland, som ikväll, har vinet ett väl tydligt ättikstick i doften. Dessutom stallmognad, inlagda körsbär och ett stråk av pomerans och kryddnejlika. Smaken är mycket intensiv och lång med simmig struktur. Sötsura körsbär och choklad. Klart mer kraft än Tignanello från samma år. Allra bäst har vinet smakat till cacciatora, vildsvins- och tryffelsalami, pecorino toscano eller manchego. Där hamnar alla smaker på rätt plats. Ikväll fyller Sophie år och vi bjuder på lammstek med potatisgratäng, kidneybönor och haricots verts. Kanske blir vinet lite väl kraftfullt i det sammanhanget.
1997 Castello di Brolio Chianti Classico Riserva (Barone Ricasoli)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar