tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post6469659182777963165..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: BYOB 6/11Finare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-72980757205914788052011-01-07T21:47:00.702+01:002011-01-07T21:47:00.702+01:00Sak laga oxkind i porter i morgon. Enligt Mathias ...Sak laga oxkind i porter i morgon. Enligt Mathias Dahlgren. Håll näsan öppen.Patrikhttps://www.blogger.com/profile/14127019249569716353noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-1656691627246605942010-11-18T09:25:28.261+01:002010-11-18T09:25:28.261+01:00Det verkar nästan som att vi kan känna doften från...Det verkar nästan som att vi kan känna doften från varandras långkok, Patrik. Om vi öppnar fönstren alltså...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-87986653119870895792010-11-17T18:05:03.323+01:002010-11-17T18:05:03.323+01:00Den där Rolfs kök-rätten är suverän. Oxkind är äve...Den där Rolfs kök-rätten är suverän. Oxkind är även fantastiskt som baskött i en <a href="http://griskindspatrik.wordpress.com/2009/10/20/oxkinder-i-ugn-med-fankal-ett-temperaturtest/" rel="nofollow">typ burgundisk köttgryta</a>.Patrikhttps://www.blogger.com/profile/14127019249569716353noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-89467413520646354152010-11-13T18:48:10.070+01:002010-11-13T18:48:10.070+01:00I also tried recently Bric del Fiasc 97 together w...I also tried recently Bric del Fiasc 97 together with Cabbubi 95 from Scavino. Bric del Fiasc was excellent!<br /><br />/Alessandro/Alessandrohttps://www.blogger.com/profile/06892715450677974581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-75266769456366891342010-11-13T13:06:10.524+01:002010-11-13T13:06:10.524+01:00hahah.
59p.
50 for showing up.
9 for travelling...hahah.<br /><br />59p.<br /><br />50 for showing up. <br />9 for travelling such a distance to show up.<br /><br />;-)Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-35561504059176280362010-11-11T18:23:32.550+01:002010-11-11T18:23:32.550+01:00Den konfiterade fläsksidan på Rolfs är inte dum de...Den konfiterade fläsksidan på Rolfs är inte dum den heller! Förbaskat trevlig läsning... skulle vara en ynnest bara att få sniffa på etiketten. Ni vet vilken.Fredrikhttp://www.who-cut-the-cheeze.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-17568277344146172482010-11-11T07:23:35.088+01:002010-11-11T07:23:35.088+01:00Gaaaaaaaaaaahh!!! Grymt avis men superkul att läsa...Gaaaaaaaaaaahh!!! Grymt avis men superkul att läsa! :-)Red Screamhttps://www.blogger.com/profile/04263538935813406316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-22892951065432498882010-11-10T16:53:08.993+01:002010-11-10T16:53:08.993+01:00Fy fasen va gött, jag vill också! :DFy fasen va gött, jag vill också! :DJosnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-54164822256997955112010-11-10T13:23:46.983+01:002010-11-10T13:23:46.983+01:00"Klingande syror", "stram", &q..."Klingande syror", "stram", "nyanserade fat" och "burgundisk" fanns inte bland mina noter om Block 2, så jag kan också tänka mig off-bottle så här i efterhand.<br />Annars har Gabriels teori en del för sig, Müllers kabinett var ett av de bästa vita viner jag druckit på länge - restsötma eller inte.<br />Vill minnas att det var A som ganska tidigt, när vi liksom satt och sökte efter något mer, något bättre, sa att vinet kändes överjobbat, lite klumpigt med syror som inte klingade. Synd på bra druvmaterial, vill jag minnas också nämndes.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-17419043324407514502010-11-10T13:01:42.198+01:002010-11-10T13:01:42.198+01:00Hej,
Lustigt sammanträffande, vi lagade oxkinder ...Hej,<br /><br />Lustigt sammanträffande, vi lagade oxkinder för första gången i fredags, samma recept och fantastiskt gott med tryffelpurén!<br /><br />Efter att man putsat bort hinnor och fett är det bara tid i marinad som kräver planering, receptet är dessutom mycket enkelt - fler bör prova!<br /><br />Fokus på sydfransk blandning med Grenache som dominerande druva<br />2006 Las Flors - De La Peira<br />2006 Clos des Papes<br /><br />3 timmar i karaff - vinerna utvecklades successivt under kvällen - båda vinerna mycket goda och passade väl till maten, Clos des Papes var klart bäst. <br /><br />Bästa hälsningar<br /><br />Johan SAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-54110638652986625522010-11-10T10:15:12.553+01:002010-11-10T10:15:12.553+01:00Gabriel, tror inte det. De var rengjorda enligt ko...Gabriel, tror inte det. De var rengjorda enligt konstens alla regler. <br /><br />Jag tror nog mer på en off-bottle. Ni som satt kring bordet har så pass mkt provningserfarenhet att föregående vin inte ska påverka...Niklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-13975418135214687302010-11-10T10:12:14.458+01:002010-11-10T10:12:14.458+01:00Punkarn; det är det som får mig att undra då denna...Punkarn; det är det som får mig att undra då denna flaska också var från min sändning. Tyckte grabbarna skulle prova en redig Chardonnay. Tji fick jag....och de fick alkoholbeska!<br /><br />MVH<br /><br />NiklasNiklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-20427793361733389012010-11-10T10:10:54.179+01:002010-11-10T10:10:54.179+01:00Niklas,
Jag tror att det mest berodde på att den...Niklas, <br /><br />Jag tror att det mest berodde på att den kom efter kabinetten. Den senare upplevdes betydligt torrare än vad den säkerligen var. T sa något om 40g restsocker, vilket var fullständigt borttrollat. Men det fanns ju ändå där.<br /><br />Chardonnayvinets torrhet och ek krockade med de sötmarinerade smaklökarna.<br /><br />Det kan ju också vara så att de plastflaskor vinet skickades i inte var helt koscher, och att de åt upp lite av elegansen?Gabrielnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-24361683308099682612010-11-10T10:03:43.794+01:002010-11-10T10:03:43.794+01:00Jag står bergfast på Nilkas sida, jag var mycket i...Jag står bergfast på Nilkas sida, jag var mycket imponerad av Block 2 (iofs. köpt av Nklas, så vi har provat från samma 'batch' så att säga), strålande i ganska ren & stram burgudnisk stil med klingande syror och nyanserade fat. Den kändes som den bara var i början av en illuster karriär dessutom.<br /><br />Märkligt...Winepunkerhttps://www.blogger.com/profile/07920933140971630882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-10746260688391513942010-11-10T10:02:54.392+01:002010-11-10T10:02:54.392+01:00Hej Henrik,
Jag tror inte heller det är tal om lä...Hej Henrik,<br /><br />Jag tror inte heller det är tal om lägerdelning här. Något måste ha varit galet. Michel J satte den blint som en Corton-Charlemagne, punkarn snackar om liknelser med Montrachet, Bob Campbell är lyrisk och delar ut 96 pinnar och jag själv har varit helt tagen vid de två tillfällen jag provat den. <br /><br />Då jag vet hur mkt kompetens det satt runt bordet och ni varit så pass unisona i er uppfattning så återstår blott teorin om en off-bottle...<br /><br />MVH<br /><br />NiklasNiklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-51695145643936686792010-11-10T09:57:04.294+01:002010-11-10T09:57:04.294+01:00Och Niklas, ja, det är förbryllande med Felton, fö...Och Niklas, ja, det är förbryllande med Felton, för vår upplevelse var inte din.<br />Med det sagt, den kom verkligen i otacksamt läge efter Müller. Däremot, Müller var inte särskilt restsöt. Vi gick tidigt bort från Mosel i gissningarna just pga att den var så stram, så ädel, så mineralisk och ren men ändå komplex.<br />Tough act to follow, kanske ännu mer så med tanke på stilskiftet.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-3198069007765128942010-11-10T09:52:17.919+01:002010-11-10T09:52:17.919+01:00Värdarnas värdar! Gargantuiskt tack! Oxkinden var ...Värdarnas värdar! Gargantuiskt tack! Oxkinden var helt fantastisk.<br />Müller, ju mer jag tänker på det, vilket vin, kommer inte över att det var en kabinett.<br />Vill minnas att det var jag som ledde bort G (och A?) från Scavino genom att sakna bananen, men det gjorde ju inte vinerna mindre goda.<br />Bananen dök i stället upp övertydligt i baronen från Pichon - som för övrigt nu på SB-rea ligger vettigt till prismässigt i internationellt hänseende.<br />Och Massolinon, att komma efter d'Ampuis och envist stå på benen i 15 ronder och förlora på poäng, det imponerar.<br />Också fantastiskt att Pajoré från 1971 så tydligt växte i glaset. Från misstankar om defekt till stor njutning på 20 minuter ...<br />Kul också att få poppa Krankl-körsbäret.<br />Och så var det förstås otroligt glädjande att d'Ampuis hit out of the park.<br />Än en gång tack - till alla.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-9413328382578913112010-11-10T09:50:09.882+01:002010-11-10T09:50:09.882+01:00Jag är förvirrad. Block 2 har varit renheten perso...Jag är förvirrad. Block 2 har varit renheten personifierad och inga av de drag ni nämner har jag funnit i 2007:an. För mig har det varit tal om riktigt stor Chardonnay. <br /><br />Vilket får mig att undra; kan det ha varit något galet med skruvkorksflaskan? Eller var det enkom det faktum att den kom efter ett vin med restsötma?<br /><br />Ni tycks ju vara tämligen eniga om jag förstått det rätt.<br /><br />Jag hittar ingen alkoholbeska, ingen brännande känsla, inga överarbetade fat, ingen sötma. <br /><br />Inte heller Bob Campbell tycks hitta något sådant: http://www.bobswinereviews.com/felton-road-block-2-central-otago-nz-chardonnay-2007-review.html<br /><br />Jag har svårt för att se det skulle vara så stor skillnad i hur vi uppfattar ett vin - alltså misstänker jag starkt att flaskan inte varit optimal.<br /><br />MVH<br /><br />NiklasNiklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-59481227358676347722010-11-10T07:51:36.991+01:002010-11-10T07:51:36.991+01:00Du glömde sätta poäng på kinesen.
;-)
Stort tack ...Du glömde sätta poäng på kinesen.<br />;-)<br /><br />Stort tack för utmärkt värdskap! Och för att du offrade en Pajoré 71. Underbar.Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-61337453021410703352010-11-10T01:52:42.790+01:002010-11-10T01:52:42.790+01:00Vilken provning vilka viner, den hade man gärna va...Vilken provning vilka viner, den hade man gärna varit med på! I april skall jag besöka Paolo Scavino, nu fick jag ännu högre förväntningar på besöket. Kommer du lägga ut något om Bordeaux 2000 provningen?Håkan Karlsvärdnoreply@blogger.com