tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post261085208053580231..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Cornelissen med FrankFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-1012444821240458862013-09-08T16:51:33.276+02:002013-09-08T16:51:33.276+02:00Och nu har det kommit till ännu ett stycke i slute...Och nu har det kommit till ännu ett stycke i slutet. Det citatet gick faktiskt inte att motstå ;)Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-77067719187246452952013-09-07T10:12:06.056+02:002013-09-07T10:12:06.056+02:00Jura = några av världens bästa terroirer för vita ...Jura = några av världens bästa terroirer för vita viner.<br /><br />Biodynamikerna fick sitt också:<br /><br />"Om man respekterar vad Steiner sa ska man helt enkelt inte odla eller dricka vin".<br /><br />"De stressar fotosyntesen på mekanisk väg, inte särskilt naturligt." (kvartskristallerna i preparat 501)Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-27415494378558192432013-09-06T17:25:49.153+02:002013-09-06T17:25:49.153+02:00anonym - så kan antagligen vara, men då finns det ...anonym - så kan antagligen vara, men då finns det inte många ställen att dunka ner sina stockar...jura, alto adige, valais, cinque terre...tyvärr är väl dessutom giftmängden relativt stor även här - jura undantaget.Vinosapiennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-2384258042481483302013-09-06T15:04:31.754+02:002013-09-06T15:04:31.754+02:00@Vinosapien
Poängen var väl att han inte vill göra...@Vinosapien<br />Poängen var väl att han inte vill göra vin i ett område så hårt präglat av monokultur då han tror det påverkar vinets kvalite samt att besprutning påverkar den naturliga jästens kvalite.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-45852921722515541052013-09-06T13:46:14.262+02:002013-09-06T13:46:14.262+02:00Også et stort tak fra mig - fantaststisk læsning!
...Også et stort tak fra mig - fantaststisk læsning!<br />VH NielsPiu Rossohttps://www.blogger.com/profile/06224510074153291172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-21390411381006128892013-09-06T09:46:48.673+02:002013-09-06T09:46:48.673+02:00Selv tak! Det var värt jobbet att få återuppleva s...Selv tak! Det var värt jobbet att få återuppleva samtalet och dela med sig. Det finns mer inspelat, men någonstans får man sätta punkt.<br /><br />Det roligaste var nog när Frank sa på nästan fullt allvar att han ville göra en 3-litersbox för den svenska marknaden.<br /><br />Den skulle heta "Consegrato" (ungefär vanhelgad) och kosta 795 kronor...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-42090437433643951562013-09-05T22:11:33.895+02:002013-09-05T22:11:33.895+02:00Fantastiskt! Vilken insats!
Och här satt man och s...Fantastiskt! Vilken insats!<br />Och här satt man och sörjde för att man inte kunde vara med!<br />Tack för bra läsning!Buteljochflaskanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-50422342417067525842013-09-05T19:36:45.033+02:002013-09-05T19:36:45.033+02:0017%+! Yeahhh baby! :-)
http://youtu.be/WEL6_SuQCu...17%+! Yeahhh baby! :-)<br /><br />http://youtu.be/WEL6_SuQCu8Gabriel L Enoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-91040329995224427442013-09-05T08:19:38.812+02:002013-09-05T08:19:38.812+02:00först av allt...tack!
sicket fantastiskt reportage...först av allt...tack!<br />sicket fantastiskt reportage/kalla det vad ni vill.<br />fullständigt lysande.<br /><br />sedan...han svingar ju ganska rejält. barolo...gift. champagne...gift. bourgogne...gift. tyskland...gift.<br />etna...rent. <br />dessutom, precis som franko skriver, koncentration och redigt mogen frukt...får inte riktigt ihop det.<br /><br />de gånger jag provat hans viner har det alltid varit något som skavt. hos stefan i cph och ett antal flaskor som iv låtit oss smaka. vid flera tillfällen har de varit mer eller mindre odrickbara efter 1-2 timmar (på tal om hans dekantering). skulle hemskt gärna sitta ner med en frisk flaska en kväll.<br /><br />men som sagt...fantastiskt att läsa. vi snackar bredd och djup. återigen...tack!Vinosapiennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-54996748211162576552013-09-04T23:56:07.141+02:002013-09-04T23:56:07.141+02:00Det skall för övrigt bli jäkligt intressant att lä...Det skall för övrigt bli jäkligt intressant att läsa noteringarna när de dyker upp...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-27969755033066465062013-09-04T23:47:44.843+02:002013-09-04T23:47:44.843+02:00Som vanligt oerhört intressant att få ta del av de...Som vanligt oerhört intressant att få ta del av detta när man inte kan vara med själv. Tack!<br /><br />Tyvärr aldrig smakat något sv hans viner, men man har ju läst desto mer om dem. Visst ärligt talat inte att han var en sådan sucker för hög fruktmognad och koncentration.<br /><br />Sedan köper jag inte hans ideologi och liknelse vid det fulla vattenglaset, men det är en annan sak.<br /><br />Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-46718571565112004222013-09-04T23:37:28.277+02:002013-09-04T23:37:28.277+02:00"Older epoxy resins caused skin cancer in lab..."Older epoxy resins caused skin cancer in laboratory animals. This may have been<br />due to epichlorohydrin, a contaminant that can probably cause cancer in humans. Most<br />newer epoxy resins, which contain less epichlorohydrin, do not seem to cause cancer in<br />animals."<br /><br />Väldigt spännande läsning för övrigt!epoxyhttp://www.cdph.ca.gov/programs/hesis/Documents/epoxy.pdfnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-59654470232298120602013-09-04T23:34:28.359+02:002013-09-04T23:34:28.359+02:00Patrik - lite som att köra utan säkerhetsbälte på ...Patrik - lite som att köra utan säkerhetsbälte på vulkansluttningarna? Vi hittade i alla fall inga orenheter eller en endaste lilla gåslever. "Ren" stod först i alla noteringar. Och "eldig" stod sist ;)<br /><br />Rosaton är ju grumlig och skär glädje! Tror att även denna version av bianco skulle falla dig i smaken.<br /><br />Carlo - tack. Några vändor i karaff är väl allt som behövs för att bli av med koldioxiden om man nu vill det? Ibland är folk så lata ;)<br /><br />När det gäller epoxy... vår gamle favorit Jean-Pierre Vanel gör alla sina röda viner i epoxytankar, och det är visst ganska vanligt här och var bland naturliga frifräsare i Loire. Man får väl utgå från att har de kollat upp eventuella risker.<br /><br />Lessrof - japp! Och nu har sekreteraren knattrat fram lite mer text i slutet.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-62775871936230268202013-09-04T23:03:40.911+02:002013-09-04T23:03:40.911+02:00Imponerande återgivet. Vilken insats! Har ni dikta...Imponerande återgivet. Vilken insats! Har ni diktafon och sekreterare?Lessrofhttps://www.blogger.com/profile/07224987023187063308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-21426233201788786092013-09-04T22:41:27.964+02:002013-09-04T22:41:27.964+02:00Aahr, Slovakia, Cornelissen: seminal tekster. Betr...Aahr, Slovakia, Cornelissen: seminal tekster. Betr. vinene: resten af kuldioksid i de vine,jeg har smagt her i Köpenhamn generede mig IKKE og jeg gættede at det var en del af vinens (sig)natur. Mine medsmagere betragtede dog det som et minus: hvilket er et bevis på at naturvin har en lang vej endnu, før den kan nå selv et illumineret publikum ( Så mneget desto bedre: der er mere vin til os!)<br /><br />En ting undrer mig lidt: Cornelissen nævner epoxy. Det brugte man i de gamle dge ( 1940 til 1960) for at "coate"indersiden af betonkar. Siden blev det forbudt fordi kræftfremkallende. Eller er det mig der har misforstået det ??Carlonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-43377744096776967922013-09-04T22:06:37.972+02:002013-09-04T22:06:37.972+02:00Ska tillägga att biancon är en klar favorit!
/Pat...Ska tillägga att biancon är en klar favorit!<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-36464336221663749192013-09-04T22:05:27.979+02:002013-09-04T22:05:27.979+02:00Briljant återgivning, som vanligt.
Har dock tyvärr...Briljant återgivning, som vanligt.<br />Har dock tyvärr gått på pumpen ett par gånger för mycket med de här vinerna, hur intressanta de än månde vara.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.com