måndag, juni 18, 2007

2003 Alfiero Boffa Barbera d'Asti La Riva


Vi grillar fläskkarré med couscous royale och blandad sallad. Under det senaste året har vi druckit två av Alfiero Boffas vingårds-barberor från 2003, detta är den tredje. Vi får en snyggt genomluftad fatkaraktär med torkade körsbär och viol, lite brända toner, örter och en fin blommighet. Smaken har hög syra med mogen saftighet, matorienterad bitterhet som av salvia, och en sammansatt helhet där inget sticker ut. Faten är fint integrerade. Alla tre vinerna har varit eleganta upplevelser som vi gärna vill passa vidare. Vidare lagring känns inte nödvändig, även om några år säkert går bra. Närhelst man längtar efter den typiskt italienska syrastrukturen - look no further!

2003 Barbera d'Asti Superiore Nizza La Riva (Azienda Agricola Vigne Uniche di Alfiero Boffa, San Marzano Oliveto, Piemonte)

Inga kommentarer: