tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post8863299232777303368..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2005 Domaine Santa Duc Gigondas TraditionFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-10704884075282790012008-03-28T20:53:00.000+01:002008-03-28T20:53:00.000+01:00Ett gäng flaskor inhandlade och den första uppkork...Ett gäng flaskor inhandlade och den första uppkorkad. Härlig doft som antyder mer Syrah än de futtiga 10% som ingår. Eneträ slår igenom, peppriga kryddor och en inte speciellt väl integrerad eldighet. Mungiporna är klart uppåtriktade. Vinet utvecklas i karaff och glas och är helt klart ett godkänt köp. Tack för tipset går till er och Nettare!! <BR/><BR/>Fast jämfört med den Guiseppe & Luisa Zinfandel från Martinelli vi drack förra veckan som klockar in på 16,6% vette tusan om inte alkoholen i denna var minst lika tydlig. Vi störs å andra sidan inte....Claeshttps://www.blogger.com/profile/03920711238086517164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-14266911980056154922008-03-24T17:40:00.000+01:002008-03-24T17:40:00.000+01:00Jag har köpt och provat vinet vid 3 tillfällen men...Jag har köpt och provat vinet vid 3 tillfällen men har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag tycker det är bra eller inte. Som ni skrev så är "skylten stängt" rejält upphängd och tanninerna är riktigt tunga. Jag kan inte låta bli att dra paraleller till Bandol/Cahor som inte har fått sin vederbörliga lagring. Troligtvis kommer jag att köpa flaskor från ovan nämnda distrikt istället när den masochistiska ådran vill ha sitt...Rhônarna-Andreashttps://www.blogger.com/profile/01894056806635451916noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-76120428214367698262008-03-23T21:34:00.000+01:002008-03-23T21:34:00.000+01:00Hoppsan, det var raskt provat. Skönt att det inte ...Hoppsan, det var raskt provat. Skönt att det inte blev total bakläxa i alla fall ;-)<BR/><BR/>Jag gjorde faktiskt också en omprovning i påskhelgen, naturligtvis till vitlöks- och örtspäckat lamm, och möttes av ett betydligt tuffare vin än på Operaterrassen, trots några timmar i karaff. Jättebra till lammet, men man undrar ju vilka törnrosaformler Lidby hade viskat över de flaskor de hällde ur den gången. Både öppenheten i frukten och de stalliga tonerna hade hunnit längre. Som sagt - lagra.<BR/><BR/>Claes, alkoholen var riktigt snyggt integrerad. Inpackad i frukten, i princip.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-30281228799909579142008-03-23T21:21:00.000+01:002008-03-23T21:21:00.000+01:00Ja, vi sa ju inget, så;-) Precis som med 2004 Pres...Ja, vi sa ju inget, så;-) Precis som med 2004 Prestige des Hautes Garrigues har Yves Gras lyckats mycket bra med att integrera fat och alkohol i vinet. Det som fattas är den absolut förföriska sidan i det dyrare vinet. Men mer charm kan troligen lockas fram med lämplig lagring.... är det någon annan som smakat och har fler intryck, ideer och teorier?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-41486000463381236002008-03-23T16:26:00.000+01:002008-03-23T16:26:00.000+01:00Jag såg Nettares köprekommendation och förde direk...Jag såg Nettares köprekommendation och förde direkt upp vinet på inköpslistan. Intressant att också läsa er beskrivning. Ökar intresset ytterligare. En undran bara. Enligt SB har vi att göra med ett vin med 15% alkohol. Ni ger ett intryck av att inte direkt uppskatta höga alkoholhalter. Här har ni inte kommenterat det alls. Hur ska man tolka det?Claeshttps://www.blogger.com/profile/03920711238086517164noreply@blogger.com