tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post8604513890055680181..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2000 Luciano Sandrone Barolo Le VigneFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-29880680707750591412007-10-30T15:35:00.000+01:002007-10-30T15:35:00.000+01:00James Suckling är ju som bekant förtjust i varma å...James Suckling är ju som bekant förtjust i varma år. Han delade ut 95 poäng till 2000 Le Vigne, vilket helt klart inverkat positivt på vår köplust.<BR/>Vi förväntade oss att vi skulle få något jämförbart med 1997/2000 Bric dël Fiasc. Läs gärna på bred amerikanska:<BR/><BR/>"Boy, this is beautiful to smell! Fresh-picked strawberries and cherries, with just the right amount of cloves. Hints of prunes. Full-bodied, with soft and round tannins and a long fresh-fruit finish. Goes on and on. Hard not to drink this. This is a blend taken from various sites in the Barolo and Monforte d?Alba areas. Best after 2005. 1,400 cases made. –JS"<BR/><BR/>Märkligt nog gav han bara 92p till 2001an. Den var tyvärr slut när vi letade, men några flaskor finns kvar på Hansa.<BR/><BR/>"Wonderful aromas of roses, berries and violets follow through to a full-bodied palate, with fine tannins and a pretty, caressing finish of sweet fruit. Pretty wine. Best after 2006. 1,250 cases made. –JS"Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-7916852835101263642007-10-30T13:41:00.000+01:002007-10-30T13:41:00.000+01:00Det var ju den lilla detaljen med priset, ja. Det ...Det var ju den lilla detaljen med priset, ja. Det är väl det som har fått mig att inte köpa några Sandrone hittills, det svårt att inte läsa några recensioner innan man lägger en femhundring på en flaska vin och då har det blivit Conterno, Scavino, Clerico och Conterno-Fantino för de pengarna istället.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-23567622986787688422007-10-30T13:33:00.000+01:002007-10-30T13:33:00.000+01:00Du har nog rätt i ditt antagande och Galloni har r...Du har nog rätt i ditt antagande och Galloni har rätt i sin karakteristik av vinet. Men vi vill ha mer än 91 pinnar för 599 kr - och gärna mer syra. S blev mer charmad än T av vinets förföriska sötma.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-22905937599340852842007-10-30T11:14:00.000+01:002007-10-30T11:14:00.000+01:00Jag har aldrig provat en Barolo från Sandrone, och...Jag har aldrig provat en Barolo från Sandrone, och blir trots era invändningar ordentlig sugen efter att ha läst det här. Man kan kanske anta att hans viner generellt är drickfärdiga tidigt?<BR/><BR/>PS. Ang vår diskussion kring vad som får Galloni att gå i spinn så noterar han "intense nose of very ripe to over-ripe sweet fruit..." och delar ut 91 pinnar. Nollettan får 93.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.com