tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post8389364185046108220..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Gubbamidda: Supertuscans 2004Finare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-42145548384471066622013-10-22T22:12:38.359+02:002013-10-22T22:12:38.359+02:00Henrik - det är frustrerande att tvingas fundera ö...Henrik - det är frustrerande att tvingas fundera över när eken eventuellt ska ge med sig. Ett femårigt moratorium mot nya rostade fat skulle kunna avslöja vad området verkligen går för. Snart kanske den amerikanska marknaden också har fått nog av den stilen. Eller inte. Problemet är väl att de här vinerna kan vara imponerande precis när de släpps och frukten är stor.<br /><br />Silfver - visst har Querciabella bra material och emellanåt är deras viner riktigt lyckade också, inte minst deras standardtappning. Det ska tydligen bli sex olika vingårdsviner från skiftande terroir. Man får som sagt hoppas att de tar det lugnt med barriquerna. I så fall kan det bli läge för en intressant provning. Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-43573805169702809132013-10-22T00:13:25.158+02:002013-10-22T00:13:25.158+02:00Under mitt senaste besök på Querciabella förra som...Under mitt senaste besök på Querciabella förra sommaren så blev jag visad runt av deras mycket sympatiska vinmakare Guido de Santi. När vi satte oss ner och provade vinerna så undrade jag lite försiktigt om de inte ekade sina viner väl hårt. Han kunde nog tycka det samma men marknaden och ägaren styr enligt honom.<br />Jag tycker att de har den bästa frukten i hela Chianti men eken förstör. Deras Chianti Classico skulle vara fullt i klass med Riecine om de bara var försiktigare med eken.<br /><br />Ser fram emot deras nya Chianti Classico från enkelmarkerna i Radda och Gaiole som släpps nästa år. Verkar dock inte bli botti.<br /><br />Silfver<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-64275996256692480572013-10-21T17:04:23.170+02:002013-10-21T17:04:23.170+02:00En gyllene årgång, fem benchmark-producenter (ja, ...En gyllene årgång, fem benchmark-producenter (ja, jag inkluderar Tignanello ...) och ändå ingen provare som gissar på Toskana ...<br />Det säger en hel del om vad ekfrackar göra mot druvor.<br />Nu låter ju såväl Flaccianello som Tignanello fina ändå - och Fontalloro brukar ju likt Houdini slingra sig ur ekfracken med ursprunget i behåll, men det här är en provning som är lika dyster som intresseväckande.<br />Det finns ju massor av producenter i Toskana som har möjlighet att få fram toppdruvor - bränn ekfrackarna! (Eller åtminstone rosta dem ganska mycket mindre ...)<br />Till sist, jag var i Toskana 2004, skiftet juni-juli, precis utanför Chianti Classico-zonen. Det var duktigt varmt då. Första 8-10 dagarna låg kvicksilvret och nosade på +40. Efter ett åskväder lugnade det sig en aning och kom ner till +30-33 resten av tiden. Visst, det är ju ganska högt beläget så det svalnar ju lite grann på kvällarna, men att druvorna inte skiftade färg förrän i mitten på augusti ...<br />Henriknoreply@blogger.com