tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post7677596111879322486..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: BYO 22 marsFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-60153528099763751012014-03-28T19:12:08.282+01:002014-03-28T19:12:08.282+01:00Exakt. Exogyra. Virgula. 2011.
Ja, visst kändes d...Exakt. Exogyra. Virgula. 2011.<br /><br />Ja, visst kändes det som att den behövde ligga till sig ett halvår eller så?<br /><br />Vi jobbar som bäst på röding med lite gröna inslag av dill och basilika, så den ska nog landa bra där...<br />Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-16762227049885599872014-03-28T19:07:51.924+01:002014-03-28T19:07:51.924+01:00FV - Goisot? Drack deras 2011 St Bris igår med suv...FV - Goisot? Drack deras 2011 St Bris igår med suverän frukt, mycket hade hänt sedan i höstas.<br />Den var god då också, men mycket kargare.Akenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-85758226293004549612014-03-28T15:52:11.260+01:002014-03-28T15:52:11.260+01:00Niklas - skönt med folk som går i sin egen takt.
...Niklas - skönt med folk som går i sin egen takt.<br /><br />Fast Orrefors Mature-kuporna funkar, eller hur?<br /><br />Blir det bara madeira ikväll? Själva tänkte vi nog satsa på en sauvignon blanc... från Bourgogne.<br />Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-33623675776672566122014-03-28T15:44:35.690+01:002014-03-28T15:44:35.690+01:00Hmmm...känner mig lite utanför här. Först är jag d...Hmmm...känner mig lite utanför här. Först är jag den enda som går igång på Champagnen som visade sig vara ett varuprov (och som nu levererar beskhet som nachspiel på Twitter och en viss bloggpost) -och sedan är jag uppenbarligen den enda som upplever Zalto-glasen som snudd på groteska. Vad hände med vinglas som faktiskt såg ut som vinglas, kändes som vinlas och inte guldfiskskålar?<br /><br />Nå, sörplar väl vidare på min Madeira i ett Riedelglas ;-)<br /><br />Trevlig helg alla.<br /><br />Niklas<br />Niklas Jörgensenhttp://winevirtuosity.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-92212109066199445202014-03-26T15:11:31.461+01:002014-03-26T15:11:31.461+01:00Karl - varför inte behandla 2010 Barbagalli ungefä...Karl - varför inte behandla 2010 Barbagalli ungefär som den barolo-nollsexa vi gissade att den var? Alltså vänta 3-5 år. Fast vi skulle i alla fall korka upp en flaska nu, om vi inte redan hade smakat.<br /><br />Svaret på frågan om Felsenberg vs. Halenberg hittar du kanske här:<br /><br />http://www.vdp.de/en/classification/the-sites/nahe/<br /><br />Titta på kartan. Halenberg ligger längre upp i Nahe-dalen än Felsenberg. Det bör teoretiskt sett vara lite varmare i den sistnämnda vingården.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-17448576816124395622014-03-26T13:53:01.563+01:002014-03-26T13:53:01.563+01:00Hej. Jag köpte på mig några 2010 Pietradolce Vigna...Hej. Jag köpte på mig några 2010 Pietradolce Vigna Barbagalli hos atomwine. Vad tror ni om drickfönstret på detta vin. Är det lika bra att korka upp en redan nu? Eller vilket år ungefär tror ni på höjdpunkten. För övrigt gillar jag också verkligen Felsenberg hos SF. Lite mer tryck i det än halenberg hos samma producent. Vet ni varför det är så? Tack på förhand!Karlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-60288246422478915532014-03-25T22:07:24.403+01:002014-03-25T22:07:24.403+01:00Kul med Pajana 2004, 2006 där, vi korkade upp 2007...Kul med Pajana 2004, 2006 där, vi korkade upp 2007 nyligen och den var magisk..http://winose.blogspot.seStefanhttp://winose.blogspot.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-87137292921866221242014-03-24T14:17:23.034+01:002014-03-24T14:17:23.034+01:00Santa Eden eller Mount Cruz, det är frågan, sa min...Santa Eden eller Mount Cruz, det är frågan, sa min avskaffade korrekturavdelning ...Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-77308977688657765642014-03-23T23:14:02.878+01:002014-03-23T23:14:02.878+01:00Och, ja, Zaltoglaset var mycket tilltalande.Och, ja, Zaltoglaset var mycket tilltalande.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-25122100672715243272014-03-23T23:12:10.411+01:002014-03-23T23:12:10.411+01:00Moric hade mycket som tilltalar mig, men där fanns...Moric hade mycket som tilltalar mig, men där fanns någon beska/bitterhet som landade fel. Jag tål lite grönt i ett vin och älskade doften.<br />I övrigt underbar kväll, härligheter från Barolo, Bourgogne från sin bästa sida x 3, suverän Santa Eden och så en Makedonier på det.<br />Vad gäller Marengo och semi-moderniteten, jag får inga nya fat-vibbar och har inte fått 100 bekräftelse, men när fadern dog på 90-talet kom Caviola in som konsult och lär ha styrt upp verksamheten. Hur vinet än görs är ju druvmaterialet oklanderligt och resultatet direkt läckert.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-38963463800254762332014-03-23T22:21:03.828+01:002014-03-23T22:21:03.828+01:00Som sagt - tycke och smak. Och doften på Moric var...Som sagt - tycke och smak. Och doften på Moric var smått underbar. Blaufränkisch brukar landa bättre hos mig, på't igen bara.<br /><br />09 och 11 Champans på samma kväll blev ju en stilstudie i årgångsskillnader i Bourgogne. Fast jag tyckte nollnian kändes oväntat utvecklad. Man blir ju sjukt sugen på att smaka en tia nu, men de får nog ligga lite...<br /><br />Tatomer heter förresten Graham och inte Greg, var jag som slant på tungan igår kväll...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-85131065463321836692014-03-23T22:09:05.800+01:002014-03-23T22:09:05.800+01:00Franko - ja, visst var det så. Tack för påminnelse...Franko - ja, visst var det så. Tack för påminnelse om den sköna flaskan, det behövdes faktiskt.<br /><br />Chimpanserna var härliga båda två.<br /><br />Vi upplevde den förra flaskan av Moric Reserve som bättre och rikare än den här. Bitterhet i slutet är väl en del av druvkaraktären hos blaufränkisch, men det är ändå långtifrån alla viner som har det. Och hur man reagerar beror nog både på person och tillfälle.<br /><br />Zalto tycks ofrånkomligt när man väl har prövat... Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-49890229553150543212014-03-23T20:37:13.132+01:002014-03-23T20:37:13.132+01:00Den flaska 2000 Clos Des Papes vi drack i november...Den flaska 2000 Clos Des Papes vi drack i november kändes väl både fräschare och mindre utvecklad?<br /><br />Många sköna viner som verkligen levererade. Kul med en slumpad årgångjämförelse av Champans. Förutom Pommerys magplask var det väl bara Moric som skorrade i min mun. Fast grönheten var inte problemet - älskade doften med alla pyraziner - utan den högst odrickvänliga fulbeskan i smaken. Tur vi inte alltid är överens.<br /><br />Zalto, ja. Jag är helt såld på mina Bordeaux- och Bourgognekupor. Gillar också designen. Ingen återvändo för mig... våra Riedel och Orrefors samlar numera bara damm.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-43489324043332014442014-03-23T20:07:08.130+01:002014-03-23T20:07:08.130+01:00http://www.zaltoglas.at/en_sort_burg.php
http://w...http://www.zaltoglas.at/en_sort_burg.php<br /><br />http://www.burgundy-report.com/forum/topic.php?id=3667Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-4597222625470322682014-03-23T20:01:41.093+01:002014-03-23T20:01:41.093+01:00Ursäkta en novis, men vilka är glasen ni talar om?...Ursäkta en novis, men vilka är glasen ni talar om?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-16179040590663645042014-03-23T19:43:41.187+01:002014-03-23T19:43:41.187+01:00Instämmer väl egentligen om själva formen, men lät...Instämmer väl egentligen om själva formen, men lättheten och transparensen... det är som om vinet svävar i luften. Bra presentation för nosen också. Men så var det ju inget fel på vinerna heller.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-28485779286057775352014-03-23T19:40:15.944+01:002014-03-23T19:40:15.944+01:00Jag köpte ett av varje i serien men det har inte b...Jag köpte ett av varje i serien men det har inte blivit fler för jag kan inte förlika mig med den kantiga formgivningen, inte jätteimponerad doftmässigt heller. Men hantverket är ju helt oemotståndligt. Vikt, balans och transparens liknar inget annat...<br /><br />MartinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-41048685589552528122014-03-23T19:06:19.913+01:002014-03-23T19:06:19.913+01:00Det var värdparets glas, inte våra.
Igår vädrades...Det var värdparets glas, inte våra.<br /><br />Igår vädrades även åsikten att glasen var pretentiösa och onödiga. Men... vi är nog frälsta, efter att ha testat ett par gånger ;)<br />Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-60130633162147010412014-03-23T18:51:24.914+01:002014-03-23T18:51:24.914+01:00Hej
Vadan denna Zaltovurm, har ni lämnat Maturekup...Hej<br />Vadan denna Zaltovurm, har ni lämnat Maturekuporna?<br /><br />/MartinAnonymousnoreply@blogger.com