tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post7128680369217606164..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2000 Barolo Bric dël FiascFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-49693915094600287612008-08-31T10:50:00.000+02:002008-08-31T10:50:00.000+02:00Som vi har skrivit någon annanstans så pratade vi ...Som vi har skrivit någon annanstans så pratade vi med Julien Barrot om likheterna, men han påpekade att garvsyrorna i barolo var skrattretande höga för någon som är van vid ch9. Det är kanske bäst att njuta dessa viner vid olika tillfällen! Och den relativa upplevelsen av sötma i Pure lär bli mer integrerad med tiden.<BR/>Vi brukar heller inte gilla rödviner med för mycket upplevd sötma. 2004 La Combe des Fous var i så fall klart värre...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-46887668836081505282008-08-31T10:03:00.000+02:002008-08-31T10:03:00.000+02:00Bricen framstod fortfarande som god, med kraftiga ...Bricen framstod fortfarande som god, med kraftiga tanniner som dock inte tog alls. Men allt vad syror och slanka tanniner som fanns i Pure försvann. Kvar blev ngt som kändes lite dåligt Nya Världen sötsliskigt. Men jag skulle gärna höra andras intryck också.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-30668292889883310442008-08-31T09:32:00.000+02:002008-08-31T09:32:00.000+02:00Intressant! Framstod syrorna i Pure som för låga? ...Intressant! Framstod syrorna i Pure som för låga? Bricens tanniner som ohemula? Den där gamla jordgubbssylten känns väldigt gemensam men det lär väl inte vara samma farmor som har kokat båda?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-69527243132833108502008-08-31T09:22:00.000+02:002008-08-31T09:22:00.000+02:00Jag gjorde exakt den provningen för en månad sedan...Jag gjorde exakt den provningen för en månad sedan. Först Pure 2004, och sedan Bric del Fiasc, 98.<BR/>Problemet för oss var att efter att ha uppskattat Pure högeligen först, så lyckades Bric:en totalt döda en del toner i den när vi druckit den med. Pure smakade då mest sötsyltigt och apelsin. Det slutade med att vi sparade resten av flaskan till dagen efter.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-648939350141341522008-08-31T08:46:00.000+02:002008-08-31T08:46:00.000+02:00Den där bruna karaktären drar ner intrycket lite, ...Den där bruna karaktären drar ner intrycket lite, även om man får associationer till vulkaner och tunnlar rakt ner i underjorden! Vinet får nog sägas vara en aning märkt av det varma året, mer så än 1997. Fräschören kunde vara bättre, men i utbyte får man power galore! Svampbakelsen var gjord på smördeg - ganska bekvämt och väldigt smarrigt...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-4430307799165850572008-08-31T05:05:00.000+02:002008-08-31T05:05:00.000+02:00Fantastiskt! Om man bortser från russin och katrin...Fantastiskt! Om man bortser från russin och katrinplommon som jag har lie svårt för låter det fantastiskt. Men tusan om inte den där svampbakelsen låter ännu godare.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-51476709538746021302008-08-30T20:47:00.000+02:002008-08-30T20:47:00.000+02:00"En annan tid".Ännu en note for the ages.Jag bugar..."En annan tid".<BR/>Ännu en note for the ages.<BR/>Jag bugar mig för denna upplevelse by proxy - sinnesvidgande.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-1359900209225615272008-08-30T13:44:00.000+02:002008-08-30T13:44:00.000+02:00Huvva! Vinpornografi när den är som allra bäst, ta...Huvva! Vinpornografi när den är som allra bäst, tack för en fantastisk beskrivning!<BR/><BR/>Suckling är ju rent generellt väldigt förtjust i 2000 i Piemonte men jag håller med er, både 96 och framförallt 97 är bättre.<BR/><BR/>Ni skriver att "stor" är en underdrift när det gäller smaken. Jag känner detsamma kring ert PS om att det vore kul att testa Bric del Fiasc tillsammans med Pure :)Vinöshttps://www.blogger.com/profile/15705132900175521811noreply@blogger.com