tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post6967463069686554079..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2005 Philippe Gilbert Menetou-Salon Renardières RougeFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-88834631810093529652008-12-23T14:02:00.000+01:002008-12-23T14:02:00.000+01:00Off topic, men jag vill ända önska en God Jul - må...Off topic, men jag vill ända önska en God Jul - må tomten komma med kluckande paket och skratt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-82483836995985714562008-12-22T18:50:00.000+01:002008-12-22T18:50:00.000+01:00Jag har raskt lagt en beställnig, men det visste n...Jag har raskt lagt en beställnig, men det visste ni såklart redan ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-58070679389073748372008-12-22T17:57:00.000+01:002008-12-22T17:57:00.000+01:00Hej Holger, det här kommer du att gilla skarpt, de...Hej Holger, det här kommer du att gilla skarpt, det är vi säkra på. Varför inte beställa ett sexpack medan de finns? Och varför är vi inte överraskade att du diggade Fort Ross? ;-)Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-15167746533968010922008-12-22T16:27:00.000+01:002008-12-22T16:27:00.000+01:00Vinet låter ju kanon, jag måste natuligtvis prova....Vinet låter ju kanon, jag måste natuligtvis prova... Och er amerikanska utsvävning på temat Pinot häromveckan, 2005 Fort Ross, var ju satans god den med, en av de godaste amerikanarna jag provat faktiskt. Man tackar!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-68954545505931657502008-12-22T11:33:00.000+01:002008-12-22T11:33:00.000+01:00Planen är helstekt gås, precis som förra julen. De...Planen är helstekt gås, precis som förra julen. Den klassiska varianten ungefär som du beskriver den.<BR/>Vi funderar just på att dra såsen åt äppelhållet med äppelcider, äppelcidervinäger och calvados...<BR/><BR/>Annars är en återkommande favorit hos oss Mathias Dahlgens tagning på knaperstekt ankconfit, serverad med linser, blomkålspuré och stjärnanissås. Låren går klart i ugnen 15-30 minuter...<BR/><BR/>Kära läsare, välkomna att fylla på!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-90427103893682643062008-12-22T00:12:00.000+01:002008-12-22T00:12:00.000+01:00Kul! Vad har ni för fågelplaner? Anka, gås eller k...Kul! Vad har ni för fågelplaner? Anka, gås eller kalkon? Här blir det sannolikt kalkon, fylld med äpplen och katrinplommon och serverad med rödkål, brysselkål och brun sås (baserad på fågelöset). Bourgogne är ju läckert men jag har nog fastnat lite i just området till julen. <BR/><BR/>Lyssnar med glädje på andra tips som går att få tag på innan julafton!Niklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-22518691431527853802008-12-21T23:08:00.000+01:002008-12-21T23:08:00.000+01:00Hej Niklas, även vi har danskheten i blodet och fi...Hej Niklas, även vi har danskheten i blodet och firar med gåsen. Mer pinot noir på gång alltså! Hade vi haft fler flaskor av kvällens vin hade de varit givna. Det blir till att plocka bland bourgognerna :-)Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-22386632774896584862008-12-21T23:00:00.000+01:002008-12-21T23:00:00.000+01:00Tack för tipset! Det där lät helt i min smak så ja...Tack för tipset! Det där lät helt i min smak så jag gör ett försök. Tyvärr lär de inte anlända innan jul så det får bli till att leta fram annan Pinot då. Har danskt ursprung så på juldagen firar vi dansk julafton med stor fågel på bordet. Vad är då bättre till än PN?Niklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.com