tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post6938421816568395654..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Munskänkarna provar septembernyheterFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-3773127757785734802011-09-14T20:16:00.831+02:002011-09-14T20:16:00.831+02:00Hehe.. PV skulle de va!Hehe.. PV skulle de va!Josnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-40404451438884512042011-09-14T19:51:17.957+02:002011-09-14T19:51:17.957+02:00PM? Menar du att marknadschefen bjöd på champagne?...PM? Menar du att marknadschefen bjöd på champagne? :-)Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-48853504210653530172011-09-14T00:48:52.817+02:002011-09-14T00:48:52.817+02:00Märker ord vet jag inte... Tyckte du du frågade om...Märker ord vet jag inte... Tyckte du du frågade om de odlar primärt en druva och jag svarade. De odlar ungefär lika delar Merlot och CS(drygt 40% av varje) men även drygt 10 % CF och nån skvätt PM. Hade förmånen att höra det från marknadschefen på plats för ett par månader sen :)Josnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-13725601988559193232011-09-13T13:24:02.798+02:002011-09-13T13:24:02.798+02:00Kusin, förälder - same same ...
Skämt åsido, det ä...Kusin, förälder - same same ...<br />Skämt åsido, det är lite roligt att läsa om genforskningen där CF än är släkt med "the regal CS", än är förälder till nämnda kungliga druva.<br />Ja, nej, Clarence låter ju underbar, det gör den. Men jag tror jag kvarstår vid min initiala inställning - andravin, halvdan årgång, 662 pix = mina pengar hamnar nån annanstans. T ex hos Wine Trade där man får ett trepack Foillard för ungefär samma peng som en Clarence.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-50984360527466453362011-09-13T11:17:33.126+02:002011-09-13T11:17:33.126+02:00Trist kusin, vilket påhopp! Snarare förälder - och...Trist kusin, vilket påhopp! Snarare förälder - och vem är det som smakar mest cab egentligen?<br /><br />/Cab FrancFinare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-72430904800412473552011-09-13T11:02:23.201+02:002011-09-13T11:02:23.201+02:00Nu märker ni ju ord.
Tycker det är lite halvfegt.
...Nu märker ni ju ord.<br />Tycker det är lite halvfegt.<br />Så Haut-Brion slipper undan bara för att man odlar lite CF (CS trista kusin ...) och har gjort det längre än alla andra, ett par kilometer från den utdikade grusbanken?<br />Utdikad grusbank eller sandjordar, dubbelmoral är ändå alltid dubbelmoral :-)Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-57816662817134125302011-09-12T12:20:14.720+02:002011-09-12T12:20:14.720+02:00Henrik; Primärt odlar de två druvsorter men har äv...Henrik; Primärt odlar de två druvsorter men har även runt 10% CF så nej, - det är inte Haut Brion du tänker på ;)Josnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-16167022863578994972011-09-12T10:02:30.664+02:002011-09-12T10:02:30.664+02:00Det är väl mer "les médocains" som är up...Det är väl mer "les médocains" som är uppkomlingar på en utdikad grusbank? Haut-Brion, det är riktiga grejor det. Vilket med all tydlighet bevisades på 89-provningen häromåret...<br /><br />Det sköna med Clarence är att man inte behöver vänta på att dricka. Klart att det kommer utvecklas fint, men maken till harmoni redan nu får man leta efter. Och ska man bota quercofobi duger endast det bästa ;-)Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-51780891527890489562011-09-12T09:52:44.457+02:002011-09-12T09:52:44.457+02:00Ääh, Haut-Brion. Är det inte de som har sina ägor ...Ääh, Haut-Brion. Är det inte de som har sina ägor på en utdikad grusbank och primärt odlar en druvsort med blott halvspännande aromatik? Till råga på allt räddar de upp det hela med proffsigt jobb i källaren med rostad ek? <br />Ska det va nåt att hosta 662 pix för? :-) <br />Skämt åsido, ska man vara sådan är det väl ungefär som att hosta motsvarande för Chateau d'Ampuis och den slank ju ner ...<br />Ska man alltså behöva ompröva ett noga genomtänkt ställningstagande?<br />Ska man inte få vara quercophob i fred?Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-52398345338278830392011-09-10T14:18:05.998+02:002011-09-10T14:18:05.998+02:00I denna fråga instämmer vi mer med Jos än med Henr...I denna fråga instämmer vi mer med Jos än med Henrik. Det är något alldeles särskilt med Haut-Brion och priset känns faktiskt fullt rimligt i sammanhanget. Parkers poäng är onödigt låg, men det är ju enbart av godo. Så fort man har hunnit smaka själv är det ju det intrycket som gäller.<br /><br />Bast - visst är de sena 90-talarna från Mastro helt underbara, kanske särskilt 99:an. Det är ju mycket som talar för vinerna - klassisk matorienterad profil, mycket för pengarna, ett dussin år på nacken och en pust av historiskt damm för dem som uppskattar sådant. Och en korkad eller dålig butelj når ju knappast fram till kunden... förresten, har ni några bast-flaskor på krogen?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-67283436782413169752011-09-09T15:43:10.827+02:002011-09-09T15:43:10.827+02:00Blev bara Clarence som inhandlades fler av än ett ...Blev bara Clarence som inhandlades fler av än ett par flaskor. Tycker själv det är ett fynd. Andravinet från världens bästa vinproducent(subjektivt men topp 5 håller väl flera med om?) för 662 spänn vars förstavin nu ligger uppåt 10-12 000 per flaska.<br /><br />Men visst, stirrar man mest på årgång och parkerpoäng per krona så kan man hitta mycket annat :)Josnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-35928578604159624322011-09-09T12:01:33.484+02:002011-09-09T12:01:33.484+02:00Ost, såklart! Jag är ju helt vilsen ....
Tack ock...Ost, såklart! Jag är ju helt vilsen .... <br />Tack också för mattips och en möcke bra blogg!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-14465627070276614422011-09-07T03:45:58.087+02:002011-09-07T03:45:58.087+02:00Vi har Mastroberardino 98 & 99 i restaurangen....Vi har Mastroberardino 98 & 99 i restaurangen. Väldigt bra och fräscha viner till kötträtter. lättsålt och vill serveras nu.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/11783576764458501686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-50376180220911860932011-09-06T21:00:14.758+02:002011-09-06T21:00:14.758+02:00Okej, Clarence låter jättegod, men ändå. Andravin,...Okej, Clarence låter jättegod, men ändå. Andravin, halvdan årgång = 662 pix.<br />Bordelaisarna har så roligt att det inte blir mycket över - åtminstone inte till mig.<br />Gott dock att höra om gamla favoriter som la Reyne och Donjon, mycket gott.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-28610978252624310502011-09-06T20:30:48.575+02:002011-09-06T20:30:48.575+02:00Verkar definitivt som om det kan vara en del flask...Verkar definitivt som om det kan vara en del flaskvariation på Radicin. Den flaska jag öppnade i helgen var i princip mogen. Oväntat mjuk och beskedlig, men absolut inte dålig. Tror ändå att jag håller lite på övriga.<br /><br />L’Excellence är som sagt fullmatad med frukt men nog märks faten ändå ganska mycket? Vi lägger undan ett par för framtiden.KimHartmannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-15052543012808461772011-09-06T15:05:56.274+02:002011-09-06T15:05:56.274+02:00Helt med er vad gäller de båda röda italienarna. O...Helt med er vad gäller de båda röda italienarna. Och visst excellerar L’Excellence:n redan idag. I Châteauneuf-heatet däremot, höll jag (åtminstone med avseende på smaken) Establet som klockren vinnare. Tungt i gumpen, jovisst, och med mer än en smula solsveda över svanken. Men: ett bullrande skratt gör inget godismonster. Sällan har det framstått så tydligt som ikväll. Faktum är jag bland kvalitetsviner nog inte sett maken till något så aggressivt ursprungstroget, för att inte säga karikatyrartat C9dP, som gamle Donjon.<br /><br />I övrigt: grymt hällt, grymt skrivet. Som vanligt.<br /><br />/JAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-55008852229595243542011-09-06T11:44:58.500+02:002011-09-06T11:44:58.500+02:00Better - vi instämmer i princip. Ett typiskt SB-sl...Better - vi instämmer i princip. Ett typiskt SB-släpp med de vanliga käpphästarna. När ska de börja tänka i nya banor på inköpsavdelningen? Tur att vi har alternativa inköpskällor numera...<br /><br />Hmm, bra Donjon-fråga... äter du ost? Annars kan vi tänka oss en ugnsform med provensalska grönsaker och lite linser för proteinernas skull. Ja, för övrigt är vinet så jäkla gott och välbalanserat att det lätt kan drickas rakt upp och ner ;-)<br /><br />Och tänk sen hur det ska bli om fem-sex år...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-25923774928190311512011-09-06T11:33:43.433+02:002011-09-06T11:33:43.433+02:00Om man är veggo, behöver man ens titta åt viner so...Om man är veggo, behöver man ens titta åt viner som Donjon då?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-17693265695633401982011-09-05T23:59:25.762+02:002011-09-05T23:59:25.762+02:00Tyvärr inte så särskilt spännande släpp. Förutom D...Tyvärr inte så särskilt spännande släpp. Förutom Donjon o Barral.Better wininghttps://www.blogger.com/profile/14393589660665500520noreply@blogger.com