tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post6870649922697527887..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2006 Brolio Chianti ClassicoFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-84559997419614773132008-08-28T10:03:00.000+02:002008-08-28T10:03:00.000+02:00Ser att Suckling ger Brolio 2006 90p och en note s...Ser att Suckling ger Brolio 2006 90p och en note som inte är direkt konsekvent med er. Det är det vanliga från Suckling: "Full-bodied, silky texture och massor av frukt. Lång och rik, nästan dekadent".<BR/>Det gör ju att man blir en aning misstänksam mot en del annan Chianti 2006 Suckling rekommenderar.<BR/>Han ger för övrigt även Fonterutoli 2006 90 p och omdömet "solid as always". Även sådana som Antinoris Peppoli och Felsinas Berardenga (05 i BS fortfarande) får 90p. <BR/>Egen kompass, va? Jag får nog pröva den här Brolion själv för att se hur man ska hantera en del annat Suckling tipsar om.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-85207353858420648772008-08-19T18:47:00.000+02:002008-08-19T18:47:00.000+02:00Surt! (Eller kanske inte surt nog, snarare...) Bep...Surt! (Eller kanske inte surt nog, snarare...) Beprövade <I>go-to wines</I> ska bara leverera, det ligger så att säga i sakens natur.<BR/><BR/>Jättekul kyckling, men visst, lite svårkombinerad. Jag hade nog fallit tillbaka på dolcetto som Vinös var inne på. Lagom lätt för fågel, syra mot citronerna, och lite rustika kanter och bitterhet som plockar upp oliverna. Eller också blir det forntalkrock...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-58090033551484728672008-08-19T18:43:00.000+02:002008-08-19T18:43:00.000+02:00Ja, utvärderingen är klar till att börja med. Nu s...Ja, utvärderingen är klar till att börja med. Nu ska de provas efter längre luftning och till mat.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-43744918233765980652008-08-19T13:58:00.000+02:002008-08-19T13:58:00.000+02:00That's the spirit, MSVin! Till botten med saken. V...That's the spirit, MSVin! Till botten med saken. Vilka chianti 06 är det som ska få den äran? Ska vi tolka det som att du sätter igång med provning och utvärdering så att säga nu med det samma?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-37486840225398135122008-08-19T13:45:00.000+02:002008-08-19T13:45:00.000+02:00Nu slutar jag och spekulera, jag åker till SB och ...Nu slutar jag och spekulera, jag åker till SB och köper på mig några chianti 06 för utvärdering. Ta en titt på min blogg under eftermiddagen för fullständig rapport!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-5583006731919676762008-08-19T12:42:00.000+02:002008-08-19T12:42:00.000+02:00Vinös: jag upplevde det inte som ni skrev mig på n...Vinös: jag upplevde det inte som ni skrev mig på näsan. Jag blev osäker så jag var tvungen att kolla deras hemsida. Men den 04 jag druckit var inte deras riserva, det var deras baschianti. Och inte någon rostad ek i doft eller smak.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-79490776411287143322008-08-19T12:05:00.000+02:002008-08-19T12:05:00.000+02:00Supertack, F&V och Vinosapien! :-)Jag är total...Supertack, F&V och Vinosapien! :-)<BR/><BR/>Jag är totalt värdelös på att kombinera mat och vin men spontant och officiellt vill jag nog göra ett slag för Chenin blancförslaget... Kombinera friskheten i citronen med svartvinbärsbladen och krusbären i vinet.<BR/><BR/>Men om ingen såg mig hade jag nog druckit en halvtorr riesling till - eftersom det är så gott ;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-22812022946986909192008-08-19T11:26:00.000+02:002008-08-19T11:26:00.000+02:00Norma Vinimport (http://www.normavin.dk)är klart v...Norma Vinimport (http://www.normavin.dk)<BR/>är klart värt ett besök.<BR/>Kanonbra på Rhône (både norra och södra).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-87867188406337764772008-08-19T10:31:00.000+02:002008-08-19T10:31:00.000+02:00Hej Ulf! Vi har skrivit en del om detta ämne här:h...Hej Ulf! Vi har skrivit en del om detta ämne här:<BR/><BR/>http://vinare.blogspot.com/2008/07/indiana-jones-i-kpenhamn.html<BR/>http://vinare.blogspot.com/2007/06/vinsafari-i-kpenhamn.html<BR/>http://vinare.blogspot.com/2007/07/mera-vin-i-kpenhamn.html<BR/><BR/><BR/>Barolobrevet har haft en hel serie om danska vinhandlare:<BR/><BR/>http://www.gwestling.com/barolobrev07.html<BR/>http://www.gwestling.com/barolobrev08.html<BR/>http://www.gwestling.com/barolobrev09.html<BR/>http://www.gwestling.com/barolobrev10.html<BR/>http://www.gwestling.com/barolobrev11.html<BR/>http://www.gwestling.com/barolobrev12.html<BR/><BR/>Det finns säkert en och annan läsare som har fler tips att komma med...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-61759205830611923592008-08-19T10:18:00.000+02:002008-08-19T10:18:00.000+02:00Hmm, lite OT men på fredag blir det Köpenhamn för ...Hmm, lite OT men på fredag blir det Köpenhamn för en dags semester! Förutom det obligatoriska besöket på Illums Bolighus tänkte jag nog kolla lite vinbutiker. Det har säkert varit uppe tidigare, men vilka butiker är bra? Vad köper man? Vad finns där men inte här...?<BR/><BR/>/UlfAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-36644649192830121332008-08-19T10:16:00.000+02:002008-08-19T10:16:00.000+02:00Vad tror ni om en lättare Dolcetto? Saftig, oekad,...Vad tror ni om en lättare Dolcetto? Saftig, oekad, sval och god :) Utbudet på bolaget är ju bedrövligt men kanske kan Fontanafreddas enkla Torremora Dolcetto 2006 vara nåt?<BR/><BR/>Msvin, Det var absolut inte min mening att försöka besserwissra! Jag kollade inte deras hemsida utan gick bara på mina smakminnen. Fast med det sagt så är väl -04an som du nämnde en riserva ;-)Vinöshttps://www.blogger.com/profile/15705132900175521811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-47356905558027851422008-08-19T09:58:00.000+02:002008-08-19T09:58:00.000+02:00Om vi ska envisas med rött och chianti tror vi sta...Om vi ska envisas med rött och chianti tror vi starkt på att de här fyndvinerna i traditionell stil hade funkat: (garanterat noll procent rostade fat)<BR/><BR/><BR/><A HREF="http://vinare.blogspot.com/2008/07/2006-luiano-chianti-classico.html" REL="nofollow">2006 Luiano Chianti Classico</A>.<BR/><BR/><A HREF="http://vinare.blogspot.com/2008/07/when-moon-hits-sky.html" REL="nofollow">2006 Majnoni-Guiccardini Chianti</A>.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-28061748219606290232008-08-19T09:37:00.000+02:002008-08-19T09:37:00.000+02:00vinös: enligt hemsidan är den lagrad på stora ekli...vinös: enligt hemsidan är den lagrad på stora ekliggare (casks) till skillnad från deras riserva som är lagrad på små fat(barriques).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-27918165750733737462008-08-19T09:08:00.000+02:002008-08-19T09:08:00.000+02:001) Nej, inte känt någon riktig lust efter den menl...1) Nej, inte känt någon riktig lust efter den menlösa 05:an. Då drack jag ändå 01:an på plats i Toscana 2004 ...<BR/>2) Pass.<BR/>3) Jag tror som Vinospaien - en oekad verdicchio, alternativt en klassisk spansk albariño som inte utsatts för malolaktisk jäsning. Det är trots allt italienarna och spanjorerna som gillar kyckling och citron. Ytterligare alternativ är förstås ung riesling eller möjligen en chenin blanc från Loire. <BR/>Ek går enligt min uppfattning sådär med citron. Jag älskar citron/vitlök/olivolje-dressing, men gör den alltmer sällan pga att jag inte hittat något rött vin som verkligen passar. Har provat med ett flertal chianti, bl a äldre årgångar av Fonterutoli och Ricasoli.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-24124102158438000072008-08-19T08:41:00.000+02:002008-08-19T08:41:00.000+02:00Till msvin: Castello di Querceto Chianti Classico ...Till msvin: Castello di Querceto Chianti Classico har vi druckit en del och den är väl barriquelagrad?Vinöshttps://www.blogger.com/profile/15705132900175521811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-38870349626097516352008-08-19T08:09:00.000+02:002008-08-19T08:09:00.000+02:001) Har provat den för några månader sedan men inte...1) Har provat den för några månader sedan men inte skrivit om den, jag upplevde också att syran var något låg. <BR/>2) Jag tror dock att den blir bättre med tid, när alla delar faller på plats, det kommer inte att bli ett stort vin, men bättre! Jag tror vinet hittar formen om två-tre år.<BR/>3) En bottilagrad syradriven Chianti t ex Castello di Querceto 2004!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-52924348753368361512008-08-19T07:12:00.000+02:002008-08-19T07:12:00.000+02:00Mjukt, mmmulligt, mesigt, marknadsanpassat - efter...Mjukt, mmmulligt, mesigt, marknadsanpassat - eftersom det mesta av batchen ändå skulle till bolaget valde man förstås att justera syrorna till boxtränade svenska gommar. Varför inte tappa upp eländet på BiB med en gång? Då skulle man ju komma ner i pris! Inne på andra litern märker man ändå ingen skillnad. En nypa extra svavel sätter piff. Man får trösta sig med att förpackningen är bra för miljön....<BR/><BR/>Sällan blir man väl så sur som när ett vin inte levererar som förväntat. Det började ju så bra med 2003! Och visst smakade vi både innan och efter citronkycklingen...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-48814742405465910362008-08-18T22:33:00.000+02:002008-08-18T22:33:00.000+02:00Trist när gamla trotjänare man brukar gilla inte l...Trist när gamla trotjänare man brukar gilla inte levererar. Visst kan man kanske skylla på matmatchningen om man vill, men ni smakade väl innan och utan kycklingen också gissar jag? Det verkar vara fler än jag som blev besvikna på nollfemman, och det här låter ju inte så kul heller. Och både nolltrean och nollfyran som var så bra! Har Ricasoli månne ökat produktionen rejält av det här vinet? Eller börjat mickla i källaren? Nästan så man är frestad att spela ut konspirationskortet med tanke på MMM-vins upplevelse av rejäl flaskvariation...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-52608200297566829852008-08-18T22:27:00.000+02:002008-08-18T22:27:00.000+02:00Farnese fixar det mesta, antagligen även detta? An...Farnese fixar det mesta, antagligen även detta? Annars - en varm dag om dessa fortfarande finns? - kanske Ricasolis rosé kan ge producenten revansch?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-90538021736695281862008-08-18T21:46:00.000+02:002008-08-18T21:46:00.000+02:00Min bästa Chardonnayupplevelse i år har varit Neud...Min bästa Chardonnayupplevelse i år har varit Neudorf Chardonnay Nelson 2005 - nu tydligen bytt till årgång 2006. Men jag är högst osäker om det skulle funka med resten av kryddningen. Det är nog kraftfullt nog att stå emot dock.<BR/><BR/>Har kommit på att jag nog trots allt är en "sucker" för ekad Chardonnay - hur ute det än är för tillfället.MMMhttps://www.blogger.com/profile/08216903338163189620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-86847087699665495302008-08-18T21:33:00.000+02:002008-08-18T21:33:00.000+02:00Jag har inte druckit Condrieu på en herrans massa ...Jag har inte druckit Condrieu på en herrans massa år, men det ganska vaga minnet jag har av den senaste flaskan gör att jag blir sugen på en fågelrätt i stil med er. Kan det var något tror ni?Björnhttps://www.blogger.com/profile/11223977102678906968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-8059894271495104282008-08-18T21:18:00.000+02:002008-08-18T21:18:00.000+02:00"Om du letar efter rrôôkka, nar du arrr i Jôôttebo..."Om du letar efter rrôôkka, nar du arrr i Jôôtteborrrg..." Tack Vinosapien, det var ju en hel binge möjligheter att prova. Nästa gång så...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-84306409132874221062008-08-18T21:14:00.000+02:002008-08-18T21:14:00.000+02:00Har inte testat 06an. Förra årets försök av 05an a...Har inte testat 06an. Förra årets försök av 05an avlöpte inte på ett, för vinets fortsatta ihandlande, positivt sätt kan man säga.<BR/><BR/>Vi drack en Cusumano Cubìa Insola 2006 häromdagen. Ett potent vin från Sicilien med en ovanlig bärnstensfärg för ett så ungt vin.<BR/>Rejält med ek och en tilltalande jordighet. Tänk er en helt torr Moulin Touchais med mandel, mineral och honung.<BR/><BR/>Skulle definitivt kunna tro på det som ackompanjemang till kycklingen.Claeshttps://www.blogger.com/profile/03920711238086517164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-55794111699928633282008-08-18T21:13:00.000+02:002008-08-18T21:13:00.000+02:00Provade Brolio 2006 från halvflaska i början av so...Provade Brolio 2006 från halvflaska i början av sommaren och er beskrivning stämmer rätt väl med minnet, möjligen är mitt minne ngt mer positivt, vilket skulle antyda att ett år på rygg skulle göra nytta. Men jag tror inte att det är ett kanonvin i vardnande. Jag lägger hellre 100 SEK på en Guigal CdR. Den kanske skulle funka till kycklingen, bara inte citronen är alltför dominant? Då behövs väl ett relativt fylligt vitt med hög syra, kanske en Brocard Domaine St Claire VV? Fast oliverna kanske kräver ngt rött... svårt.Vintresseradhttps://www.blogger.com/profile/09057512249143326061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-9680469131702710952008-08-18T21:08:00.001+02:002008-08-18T21:08:00.001+02:00Tack, Biffen - både valpolicella och beaujolais kl...Tack, Biffen - både valpolicella och beaujolais klarar ibland av att smaka bläck trots avsaknad av tanniner - en prestation i sig ;-) Vilket vitt hade du tagit?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.com