tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post5515008694359744765..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Gubbamiddag #8Finare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-19896997187781002672011-06-10T08:23:10.797+02:002011-06-10T08:23:10.797+02:00Näsan hälsar och tackar för självförtroende-kicken...Näsan hälsar och tackar för självförtroende-kicken!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-18037783242360086842011-06-10T02:29:08.445+02:002011-06-10T02:29:08.445+02:00Hejsan.
"Baronen" berättade för ett par ...Hejsan.<br />"Baronen" berättade för ett par veckor sedan att de har börjat blanda i ca 10% Sauvignon Blanc i Torricella från och med den årgång ni drack. Så bra plockat!Korkdragarenhttps://www.blogger.com/profile/02247859384369221872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-81358993045552681582011-06-08T21:34:47.371+02:002011-06-08T21:34:47.371+02:00Samma sak hemma hos oss Henrik, riesling är obestr...Samma sak hemma hos oss Henrik, riesling är obestridlig kung när det gäller vitt.<br /><br />Det var länge sedan vi köpte en flaska Torricella - men nollfyran finns bloggad här, i väldigt positiva ordalag:<br /><br />http://vinare.blogspot.com/2006/08/2004-torricella.html<br /><br />Vi upplever att såväl fatrostningen som resten av vinet fått mer finstilta drag i de två senaste åren 2009 och 2010. Minst tydliga fat fann vi i den senaste årgången. <br /><br />Trots att alla var så positiva till nollnian kan man knappast beskylla det för att vara ett jättespännande vitt vin, snarare välgjort i klart internationell stil. Druvkaraktären är relativt neutral och mineralerna inte av bourgogneklass. Den största tillgången i måndags var dess ytterst välskräddade ek-kostym. Uppenbarligen ett grepp som gick hem!<br /><br />Vi skulle rekommendera 2008 Domaine Laguerre Le Ciste Blanc och 2008 Quinta do Saes Reserva Branco som medtävlare i en fight om bästa ek-stassen i prisklassen. Förvisso inte chardonnay, men ändå.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-22696399401163318552011-06-08T20:34:33.916+02:002011-06-08T20:34:33.916+02:00Vin har onekligen likheter med musik - det finns m...Vin har onekligen likheter med musik - det finns många saker man vill ska vara bra utan att lyckas bli det och en aning vice versa ...<br />I övrigt, underbart att höra om Baumarden - vad kan Sverker langa fram ur gömmorna om man ber på sina bara knän?<br />Spännande med Torricellan - låter som den förtjänar ett blint sammanhang även för mig, så den inte tyngs av förväntningar. Måste erkänna att i mina spår har riesling varvat chardonnay i flera år nu. Har liksom känt att jag måste köpa fler chardonnay - Bourgogne, Kiwi, USA - men det blir liksom inte av.<br />Nåväl, får kamma mig och köpa några bourgogner så Torricella får en chans. Alltid kul när fördomar får spö.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-14045428725435842162011-06-08T14:10:12.283+02:002011-06-08T14:10:12.283+02:00Huvudet på spiken - ett vins främsta uppgift är at...Huvudet på spiken - ett vins främsta uppgift är att vara drickbart. Och där fick Joly rejält på tafsen av Baumard.<br />Det där draget av askkopp hade man också kunnat vara utan, sant eller inte.<br /><br />Kanske hade flaskan passerat en streckkodsläsare?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-597170150430303982011-06-08T12:25:35.719+02:002011-06-08T12:25:35.719+02:00Jag har med en dåres envishet i tjugofem års tid p...Jag har med en dåres envishet i tjugofem års tid provat Jolys alster men aldrig blivit klok på vare sig vin eller Jolys världsbild. Man måste beundra envisheten och kompromisslösheten men samtidigt bryter han i mitt tycke mot det första budet, vinerna är sällan goda (även om de är 'sanna' som Joly själv tillstår).<br />På en vertikal för några år sedan var det svårt att se att vinerna hade någon likhet, botrytis & rutten aprikos ett år, kraftig oxidation och bivax ett annat och syrorna sticker åt alla håll (mest upp, väldigt upp). Intressant, javisst, gott, inte alls.<br /><br />Men, läs senaste Decanter en kul intervju med och artikel om Joly som belyser lite av hans verklighet.Winepunkerhttps://www.blogger.com/profile/07920933140971630882noreply@blogger.com