tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post454556062453230441..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Zind Z006Finare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-45941225570881928832008-07-29T13:44:00.000+02:002008-07-29T13:44:00.000+02:00Hihi! Jo, det verkar ju som att det finns en hel d...Hihi! Jo, det verkar ju som att det finns en hel del etikettslösa rieslings i Loire! ;-)<BR/><BR/>Som stor fan av sauvignon blanc ligger förstås Dagueneau mycket högt upp på listan. Har både Pur Sang och Silex hemma, Pur Sangen provade jag för ett tag sedan och den var supergod. Mycket stram med hög syra.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-77767767074833597732008-07-29T13:38:00.000+02:002008-07-29T13:38:00.000+02:00En sak till: det du beskriver som nässlor är för m...En sak till: det du beskriver som nässlor är för mig Auxerrois. Jag tittade på mina antecknigar från besöket 25/6 och skrev "typisk Auxerrois". Den druvan balanserar på en knivsägg, antingen lite svulstigt exotisk/kryddig (vid tendens på övermognad), eller vitkål/örtighet (vid tidig skörd). Personligen tycker jag att 2006an har en lite omogen karaktär i doften men att smaken har den årgångstypiskt uppblåsta. Det är f ö intressant att OH väljer att satsa på Auxerrois med tanke på den temperarurökningen. Ännu intressantare är att VinUnic säljer Zind under det (skäliga) pris man får betala på plats...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-33511971258377678162008-07-29T08:48:00.000+02:002008-07-29T08:48:00.000+02:00Ulf - Vi hälsade på Francois Cotat förra våren och...Ulf - Vi hälsade på Francois Cotat förra våren och tog upp just Riesling och Sancerre. Han såg inte lite pillimarisk ut...Tror att det finns en och annan Sancerre-Riesling som konsumeras utan etikett...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-25967143480871744702008-07-28T21:53:00.000+02:002008-07-28T21:53:00.000+02:00Tack för läsningen, Per - det stämmer perfekt med ...Tack för läsningen, Per - det stämmer perfekt med vad vi smakade! Ett mycket trevligt vin som ändå hamnar i skuggan av den fenomenala stringensen hos nollfyran...<BR/><BR/>Ulf - visst vore en riesling från Daguenau otroligt spännande att smaka! Vi har imponerats stort av alla hans viner (inte minst den relativt billigare 2002 Chailloux var klockren) men nu var det ett par år sedan vi smakade sist...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-15681406684283200402008-07-28T21:40:00.000+02:002008-07-28T21:40:00.000+02:00Vinosapien, det sägs att Didier Dagueneau odlar et...Vinosapien, det sägs att Didier Dagueneau odlar ett par rader riesling hemma i Pouilly, för "husbehov"... ;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-35608803199752494972008-07-28T15:43:00.000+02:002008-07-28T15:43:00.000+02:00Ni kan läsa vad Olivier Humbrecht själv anser om 2...Ni kan läsa vad Olivier Humbrecht själv anser om 2006:orna genom att gå till nördsidan: www.oenoalsace.com<BR/>eller direktlänken:<BR/>http://www.oenoalsace.com/index.php?option=com_content&task=view&id=699&Itemid=1<BR/><BR/>Om Zind06 skriver OH: "Le palais est élégant, même s’il est peut être un peu plus léger que des millésimes précédents (2005/2003)". <BR/><BR/>Med andra ord: Ni är överens!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-85667609419129564362008-07-28T11:34:00.000+02:002008-07-28T11:34:00.000+02:00Testade 2005:an för ett drygt år sedan.Rakt upp oc...Testade 2005:an för ett drygt år sedan.<BR/>Rakt upp och ned var vinet korrekt men ingen Rieslingupplevelse utöver det vanliga. Lite citrus, lite mineraler och som vanligt en skön italiensk beska på slutet.<BR/><BR/>Till en anti-pasto och sallad reste sig dock Piemonte-Rieslingen som Dolomiterna i dess bakgrund. Klockrent matvin!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-77652100513788126092008-07-28T11:04:00.000+02:002008-07-28T11:04:00.000+02:00Ja, det vore något det! Men de har väl haft tillrä...Ja, det vore något det! Men de har väl haft tillräckligt av tyska invasioner ;-) Har du provat G.D. Vajras Langhe Riesling ?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-16267315190890943502008-07-28T10:43:00.000+02:002008-07-28T10:43:00.000+02:00Dom kan ju ändå vara glada att man FÅR odla Chardo...Dom kan ju ändå vara glada att man FÅR odla Chardonnay i Alsace.<BR/><BR/>Ta den stackars Riesling-druvan som ENDAST får odlas i Alsace. <BR/><BR/>Tänk vilka bordsvin vi går miste om - Riesling från:<BR/>- Sancerre<BR/>- Chablis<BR/>- Savennières<BR/><BR/>Det hade varit något att tugga i sig;)Anonymousnoreply@blogger.com