tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post4434485326996995520..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2004 Allegrini La Grola Veronese IGTFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-34041047358313130502009-07-27T18:10:50.052+02:002009-07-27T18:10:50.052+02:00Mer om temperaturen är sval, tror vi. Vad tror Vin...Mer om temperaturen är sval, tror vi. Vad tror Vinosapien?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-65303040483816076632009-07-27T18:04:39.248+02:002009-07-27T18:04:39.248+02:00Hur länge tror man sig kunna lagra La Grola? 2-4 å...Hur länge tror man sig kunna lagra La Grola? 2-4 år eller mer tror ni?Peterhttps://www.blogger.com/profile/08834234519358699912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-87483530635464526702008-02-21T18:23:00.000+01:002008-02-21T18:23:00.000+01:00Vermentino och pesto - mer liguriskt kan det ju in...Vermentino och pesto - mer liguriskt kan det ju inte gärna bli. Finns en DOC under namnet Colli di Luni längs kusten precis norr om toscana som gör jättegod vermentino. Guado al Tasso låter högintressant inför våren...<BR/><BR/>Ja här går det lite fort, Würzburger Stein skulle det förstås vara!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-49854863942673454122008-02-21T17:53:00.000+01:002008-02-21T17:53:00.000+01:00Würzberger Stein Riesling Grosses Gewächs beställs...Würzberger Stein Riesling Grosses Gewächs beställs imorgon.<BR/><BR/>Ska även passa på att plocka hem några Guado al Tasso Vermentino 2006 inför pestosäsongen (våran basilika har redan letat sig ovan jord...). Klockren kombination!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-51680006083985881432008-02-21T17:34:00.000+01:002008-02-21T17:34:00.000+01:00Tack för tipsen! Nu har vi i alla fall plockat upp...Tack för tipsen! Nu har vi i alla fall plockat upp ett par buteljer av silvanern, ska bli spännande. Ett sjuttiotal finns kvar i landet så chansen finns fortfarande om någon vill beställa. Noteras bör att också den alldeles enastående 2005 Würzberger Stein Riesling Grosses Gewächs fortfarande finns att betälla. Läs mer om den i vår årsbästalista!<BR/><BR/>2006 Fonterutoli ligger nu också alldeles runt hörnet. Stay tuned...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-21597617186469441852008-02-21T11:14:00.000+01:002008-02-21T11:14:00.000+01:00När ni ändå shoppar loss varför inte plocka med en...När ni ändå shoppar loss varför inte plocka med en bra Grüner Veltliner från Kremstal:<BR/>Salomon Lindberg Reserva 2005.<BR/><BR/>Drick de gärna samtidigt men ställ de inte mot varandra utan ge respektive vin chansen att briljera. Det är de värda...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-56756098973272709502008-02-21T08:42:00.000+01:002008-02-21T08:42:00.000+01:00Säg Franken och vi är alltid med på noterna. Och s...Säg Franken och vi är alltid med på noterna. Och ska man köpa silvaner så ska den helst antingen komma från Grand Cru Zotzenberg i Alsace (André Rieffel VV, den bästa silvaner vi någonsin druckit) eller från Würzburg med omnejd. Detta vin ska inhandlas!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-62112019745879889322008-02-21T08:16:00.000+01:002008-02-21T08:16:00.000+01:00Skoj att Grollan funkade.Ett annat schysst sätt at...Skoj att Grollan funkade.<BR/><BR/>Ett annat schysst sätt att spendera 150 sek är att byta färg, land och druvsort. <BR/>Vi sippade i oss en Silvaner från Franken i går kväll och resultatet var riktigt glädjande. Man får ge vinet en stund i glaset för att bli av med doften av odlad jäst, men efter det är det Silvaner i bra form som visar upp sig (gurkvatten och meloner i näsan samt bra fyllighet, läckra syror och bra tryck i munnen).<BR/><BR/>Juliusspital Würzburger Stein Silvaner Kabinett 2006 är vinet och finns fortfarande kvar på sina ställen.<BR/><BR/>För att vara en Kabinett finns det bra med kraft och struktur. Vit sparris till detta och munvattnet går i gång.<BR/><BR/>Silvaner är fortfarande den fula ankungen men vi anser att Silvaner är ett mycket kvalitativt syskon till Grüner Veltliner. Bägge är lysande matviner.<BR/><BR/>Vi höresAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-90231587226980674402008-02-20T23:49:00.000+01:002008-02-20T23:49:00.000+01:00Jag har inte hunnit på -04:an av La Grola ännu men...Jag har inte hunnit på -04:an av La Grola ännu men era kommentarer kombinerat med tidigare indikationer får mig att tro att den är snäppet bättre än -03:an. ...som jag f.ö. drack senast i december till en vulgopizza med bl.a. oxfilé och gorgonzola. Mycket gott:-)Björnhttps://www.blogger.com/profile/11223977102678906968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-85376835138104029922008-02-20T23:11:00.000+01:002008-02-20T23:11:00.000+01:00Hej JJS aka Pimplaren, tack för kommentaren och pl...Hej JJS aka Pimplaren, tack för kommentaren och pluspoäng för en färgstark pseudonym! Vi har hittills förbigått 2005 Le Volte, annars ett vin vi följt med intresse sedan årgång 1996. Vi ska absolut smaka...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-61268651713558804992008-02-20T22:19:00.000+01:002008-02-20T22:19:00.000+01:00Hej FV!Måste till att börja med, innan jag lämnar ...Hej FV!<BR/>Måste till att börja med, innan jag lämnar min första kommentar här, säga att jag synnerligen uppskattar eran blogg. Absolut en av de jag återkommer till ofta, mycket ofta till och med. Sen till det mest prisvärda under 150 kr. Personligen tyckte jag att La Grolan lämnade mig lite lite, fast bara lite, besviken när jag testade för ett par veckor sen. Min favorit under 150 just nu är minstingen från Tenuta dell'Ornellaia - Le Volte. Trots att det är "knepiga" årgången 2005 som står på hyllorna för närvarande. Efter en rejäl luftning ger den fin balans mellan bär, fat och syra. Inte minst till en finfin ost som exempelvis en Trentino.Pimplarenhttps://www.blogger.com/profile/01914395662084933719noreply@blogger.com