tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post3621776923171764520..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Fyrverkerier & blindskottFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-52542410734293749852010-12-20T09:37:08.729+01:002010-12-20T09:37:08.729+01:00Det går knappt att ta sig fram i källaren längre. ...Det går knappt att ta sig fram i källaren längre. Så nog ska vi kunna hitta nåt kul att korka upp nästa gång tillfälle bjuds.<br /><br />Apropå den här posten har vi en 2004 Barolo Villero från Mascarello på lut. Enligt Galloni verkar den vara relativt mjuk och tillgänglig, så den får nog provas snart (innan myntunionen upphör). 315 spänn är ju ett klart frestande pris - om den håller måttet.<br /><br />God Jul, Ulrik!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-71609688701174824072010-12-20T09:02:35.607+01:002010-12-20T09:02:35.607+01:00Jag var tvungen att läsa om den här posten idag, d...Jag var tvungen att läsa om den här posten idag, då jag hade längtan efter en maratonprovning som den här igen. Chanser kommer väl vad det lider. :-)<br /><br />God jul!Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-19079187464758901192010-03-16T13:12:58.717+01:002010-03-16T13:12:58.717+01:00Tull, schmull. Hur många slag med bambukäppen, det...Tull, schmull. Hur många slag med bambukäppen, det är ju det vi vill veta?<br /><br />Visst har Romirasco 2004 supertydliga fattoner. Detta är andra gången som jag blint gissar Sandrone Cannubi Boschis med Romirasco i glaset... Men, tja, har Conterno just bytt ut tillräckligt mycket trä i källaren kan man väl tänka sig den här effekten även av botti (nota bene att jag absolut inte vet om så är fallet). Sinnessjukt gott hur som helst, och en enorm upplevelse tillsammans med Bartolo Mascarello.<br /><br />Michel, du har förstås rätt om Carrie's, men det finns fler flaskor på lut och det var bara roligt att dra upp en för att se var den stod. Helt övertygad om att den käkar upp stjälkar och alkohol till 2014, de brukar ju göra det.anders wennerstrandhttp://nettareegioia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-18805915899742956062010-03-16T10:17:30.628+01:002010-03-16T10:17:30.628+01:00En första rapport från vinscenen i Singapore är at...En första rapport från vinscenen i Singapore är att de stoppade mig i tullen, vilket resulterade i 200 kr i skatt och tull (ingen straffavgift) för de sex flaskorna jag hade med.....Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-24253737681562963172010-03-14T16:59:59.952+01:002010-03-14T16:59:59.952+01:00Härlig provning och sköna noter!
Intressant att no...Härlig provning och sköna noter!<br />Intressant att notera att ni, liksom jag själv och många andra, hittar vad som kan uppfattas som toner av nya fat i Romirascon, trots att de själv med eftertryck hävdar att det bara är stora botti som deras baroli får växa upp i. Hm, när jag skriver detta, känns det som om vi har diskuterat detta ämne förut, eller?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/14425574748722609160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-51402469267753557102010-03-14T11:33:04.507+01:002010-03-14T11:33:04.507+01:00Skön sammanfattning. Jag var ett par pinnar mer fö...Skön sammanfattning. Jag var ett par pinnar mer förtjust i Far Niente och Melville, och mindre förjtust i 2000 Mordorée men annars rådde väl i stort sett konsensus runt bordet, inklusive förbannandet av korkindustrin. Fast den där Montprivaton var mest bara skum, jag hittade ohemula doser av gummi och bilmattor men ingen typisk TCA.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-31080662152248552372010-03-14T00:25:24.324+01:002010-03-14T00:25:24.324+01:00Sköna rapporter om en massa trevliga viner.
Inget...Sköna rapporter om en massa trevliga viner. <br />Inget att kommentera - däremot ett personligt tillägg. Jag håller med er om beskrivningen av Melville's Pinot, i detta fall selekteringen Carrie's. Att vinet har en så hög alkohol, beror framför allt på att det ur ett syraperspektiv knappt är görligt att skörda druvorna vid lägre Brix - syran i vinerna från Santa Rita Hills är betydligt högre än den i exempelvis tysk Riesling och Chablis, till och med Barbera (den skulle ligga en bit över 10 gram per liter om man skördade vid lägre mognad och en alkoholhalt kring 14.0 procent), därför väntar man ut syran till dess den sjunker något. Med en högre druvmognad, lite sötare frukt och högre alkohol som oundviklig konsekvens. <br />Efter att ha provat vinerna från bland annat Melville under 10 års tid, kan jag berätta att man helst bör vänta 2-4 år från lansering innan den "rätta eleganta balansen" infinner sig. Just nu dricker jag helst 2002 och 2003 - men det klart, till mat njuter jag även av 2007 ... då kan man lätt integrera den värmande alkoholen i totalupplevelsen. Och då är det, enligt mig, sjuuuuukt gott!<br />Men så är jag ju en fantast av Kalifornien ... bland annat!CAFÉ ROTSUNDAhttps://www.blogger.com/profile/14260271232163310871noreply@blogger.com