tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post3361676746770418358..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Barolo-RallyFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-57249230374573139432009-10-06T18:28:58.524+02:002009-10-06T18:28:58.524+02:00Ja, av Gallonis kommentarer att döma (se länk nr 2...Ja, av Gallonis kommentarer att döma (se länk nr 2) händer det ju lite när man luftar den här. För egen del har jag sällan någon framgång med den här tekniken eftersom jag tyvärr är hyperkänslig för oxidering av det slag som inträffar när vin får stå i friska luften ett slag (jag menar inte vinägertoner utan den lite unkna, dävna doft som uppstår långt dessförinnan). Men för dem som inte har detta handikapp (ibland är det pest och pina att näsan upptäcker för mycket) kan det nog vara idé.<br /><br />Sedan hänger bedömningen förstås också en del på konkurrensen. Det lät ju onekligen som om Scavinos Annunziata stod i full blom, vilket förvånar mig en aning eftersom flertalet av de Barolo/Barbaresco 99:or som vi har i källaren hittills visat sig rätt svårfjällade. Den återkommande slutsatsen är: Inte moget än.<br /><br />Dock har vi hittat ett par från just La Morra som tyder på att även 99:orna kommer att mjukna till sist. Den Vigna Giachini från Fratelli Revello som vi drack i helgen var fullkomligt lysande. Även Bricco Luciani från Cascina del Monastero har visat framfötterna rejält på sistone. Så La Morra verkar gå i täten på mognadsfronten, precis som man kan vänta sig.andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-8392138239150353672009-10-06T18:00:16.789+02:002009-10-06T18:00:16.789+02:00Intressanta kommentarer, andersuw.
Ja, Roagnas n...Intressanta kommentarer, andersuw. <br /><br />Ja, Roagnas nollfyra var lite kontroversiell och absolut inget charmtroll. Visst spred sig en viss besvikelse när flaskan kom fram. Ändå funderar jag på att öppna en flaska snart igen, det kändes som att här fanns en del att hämta i lugn och ro med lite luft och tid. Nu hade ju dessutom Scavinos 1999 Rocche ställt skåpet rejält med sin nästan nya världen-tonade rikedom av frukt.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-16921058692996538392009-10-06T16:30:13.345+02:002009-10-06T16:30:13.345+02:00Ja, det verkar onekligen som ni haft en intressant...Ja, det verkar onekligen som ni haft en intressant kväll. ;-)<br /><br />Några noteringar apropå Roagnas Vigna Rionda 2004 som ju gav upphov till viss besvikelse och visst huvudbry:<br /><br />1. Det här vinet är i motsats till Roagnas övriga viner bara delvis gjort av dem själva. Åtminstone i årgång 2004 (och kanske även senare) köpte Roagna vinet i ett tidigt skede av Aldo Canale i Serralunga och svarade sedan för den fortsatta lagringen samt buteljering och marknadsföring. Det är också möjligt att Roagna ger Canale viss hjälp när det gäller arbetet i vingård och källare. Tanken är måhända att Roagna skall ta över helt när Canale bestämmer sig för att definitivt hänga upp förklädet på källardörren. Tidigare producerade han vinet helt på egen hand under beteckningen Canale Aldo & Figlio, Poderi dell'Antica Vigna Riunda.<br /><br />2. Det har varit en hel del diskussion om flaskvariationer vad beträffar Roagna generellt och detta vin i synnerhet. Mera information om detta finns här<br /><br />http://dat.erobertparker.com/bboard/showthread.php?t=195337<br /><br />och här<br /><br />http://dat.erobertparker.com/bboard/showthread.php?t=201657<br /><br />Den senare länken är tyvärr bara åtkomlig för dem som har abonnemang hos eRobertParker.com.<br /><br />Även om Galloni i slutänden bestämde sig för att revidera sin bedömning och ge vinet 93 poäng är våra erfarenheter dessvärre mer samstämmiga med era än med hans (och andra entusiasters). Visserligen besvärades vi inte av några "funkiga" drag av det slag ni beskriver. Men vi fann inte heller några tydliga tecken på storhet. Min korta notering från februari lyder: "Gott men inte tillräckligt gott för att motivera ett pris på runt 370 kr, i alla fall inte i dagsläget. Inte odrickbart hårt men brister i uttryck och komplexitet givet det höga priset."<br /><br />Vinet är uppenbarligen svårbedömt i dagsläget. Det kan kanske bli bra men jag är långt ifrån övertygad om det.<br /><br />Däremot gillade vi Roagnas La Rocca et La Pira 2001 tillräckligt mycket för att det skulle bli lite påfyllning källarförrådet.<br /><br />Just nu har vi Correggias Ròche d'Ampsèj 2004 stående på hyllan för nästkommande nebbioloprovning. Vi var väldigt förtjusta i årgång 2000 av det här vinet. Definitivt en match även för högklassig Barolo. Tyvärr har vi bara en flaska kvar av den så vi hoppas att 2004:an skall ge oss anledning att fylla på förrådet.andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-441105835023545402009-10-04T23:57:59.678+02:002009-10-04T23:57:59.678+02:00Å jag bara dreglar..
1+1 kan verkligen bli 10?
Sc...Å jag bara dreglar..<br />1+1 kan verkligen bli 10?<br /><br />Scavinos Barolo Rocche dell'Annunziata Riserva, varför har man inte ett gäng sådana? <br /><br />Och, slutligen, hur smakade Resorben?<br /><br />//MartinWAnonymousnoreply@blogger.com