tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post2952872710322887703..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: BYO 26 novemberFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-4544565666560915612011-12-01T09:07:50.169+01:002011-12-01T09:07:50.169+01:00Tack för korrigeringen Gabriel! Jag tyckte också u...Tack för korrigeringen Gabriel! Jag tyckte också uppgiften lät lite märklig (man kan väl vid behov ta en större tunna eller ytterligare en) men den kom ju från en, som det heter, vanligtvis välunderrättad källa. <br /><br />Synnerligen njutbar är den i vart fall, Rinaldis Langhe Nebbiolo i årgång -07. Även om den inte når upp till de krav Rinaldi ställer på sina Barolo så vill jag nog fortfarande påstå att den tillgodoser de krav jag ställer på mina. ;)andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-33620527710131933982011-11-30T19:42:46.667+01:002011-11-30T19:42:46.667+01:00Andersuw, jag frågade Marta om det där med Langhe ...Andersuw, jag frågade Marta om det där med Langhe Nebbiolon, att det skulle vara Ravera-juice som inte fått plats i fatet, och det stämmer inte. Jag vet att Galloni skrev det, men Marta visste inte vad han fått det ifrån. Vinet kommer från unga stockar i Ravera som de inte tycker når upp till Barolokvalitet.Gabrielnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-69927937093758169602011-11-30T10:53:51.410+01:002011-11-30T10:53:51.410+01:00Är inte förvånad över att Rinaldis Cannubi San Lor...Är inte förvånad över att Rinaldis Cannubi San Lorenzo - Ravera levererar. Jag lade dessbättre vantarna på en sexpack av hans Langhe Nebbiolo 2007 (gjord på den del av Raverajuicen som inte får plats i tunnan) medan tid var. I praktiken en högklassig Barolo till budgetpris och i likhet med andra 07:or vi provat ljuvlig redan nu.<br /><br />2007 är onekligen en intressant årgång på Nebbiolofronten, väsentligt mer intressant i mitt tycke än andra "varma" år. Var omdömet i slutänden landar är ännu för tidigt att säga men jag provar definitivt gärna vidare. Sällan har det känts mera lockande att sätta korkskruven i ännu en ung Nebbiolo än vad som är fallet när det nu står 2007 på etiketterna. ;)andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-91805693665808645002011-11-29T11:20:14.962+01:002011-11-29T11:20:14.962+01:00Ni roar er kungligt. Det är bra, det ska man.Ni roar er kungligt. Det är bra, det ska man.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-100930785367916192011-11-29T08:39:37.391+01:002011-11-29T08:39:37.391+01:00Väldigt kul. Trots min något frankofila läggning s...Väldigt kul. Trots min något frankofila läggning så var Omihi Pinot bland det bästa under kvällen, bortsett från Rinaldi. <br /><br />Jag tror trots den usla leveransen på Jamet 2005, ska bara vänta tills 2016-2020. Har upplevt samma beteende på andra liknande viner.Korkdragarenhttps://www.blogger.com/profile/02247859384369221872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-75375058347034198592011-11-28T16:22:53.982+01:002011-11-28T16:22:53.982+01:002007 Dönnhoff Hermannshöhle Riesling GG låter som ...2007 Dönnhoff Hermannshöhle Riesling GG låter som en ordentlig besvikelse jämfört med recensionen av 08:an som lät väldigt spännande: <br />http://vinare.blogspot.com/2010/04/grosses-gewachs-2008-keller-donnhoff.html<br />Vad tror ni det kan bero på?Årgången eller olika fas i lagringen eller nån helt annan anledning?Viktornoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-83553098625338746872011-11-28T12:04:11.601+01:002011-11-28T12:04:11.601+01:00Vilken uppställning! Jag lyckades till min glädje ...Vilken uppställning! Jag lyckades till min glädje få loss några 2007 Rinaldi Cannubi San Lorenzo/Ravera när jag besökte vineriet tidigare i år. Giuseppe passerade lite muttrande förbi, hans dotter hjälpte oss och telefonen ringde i ett. Hon sa att de inte hade några problem att bli av med sina flaskor. Det förstår jag. Dessutom till det högst resonabla priset av €30! Brunate/Le Coste hade ännu mer tryck i frukten. Synd bara att jag flög hem...Tomasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-87397023214935819542011-11-28T11:30:04.782+01:002011-11-28T11:30:04.782+01:00Bressan var underbar. Sedan då, för en som bara pr...Bressan var underbar. Sedan då, för en som bara prövat PN 2004 från nämnde producent var det ju inte lika glasklart vad det var ... Jag och I konstaterade kallt att vi båda var helt lost - hade ingen druva eller land - Europa kunde vi väl enas om, kanske.<br />Lite hårt att anklaga Omihi för low-cut-dress-syndrome, tycker jag. Kanonvin, både med och utan gås.<br />Med det sagt, jag gillade Taupenot mycket mer än vad Franko gjorde och tror att den med några år under korken har mycket mer att visa. Kanske inte lika mycket som pris och appellation antyder, men en hel del mer. Jag saknade nog mest längd, om vi ska diskutera kvalitet i mer, eeh, absoluta termer.<br />Jamet, omdömet over-the-hill-barrigue-lagrad-toscanare-från-90-talet, är inte smickrande. Men, en 05 från norra Rhône SKA ju vara begravd i den djupaste av tunnlar just nu. Hade jag Jamet 05 i källaren skulle jag inte oroa mig förrän 2016-2018.<br />Rinaldi var helt ljuvlig - ett vin lika vackert som sin etikett.<br />Och så var det ju lite spännande att alla tyckte att Beauregard var dominerat av Cabernet Sauvignon.<br />Men best in show var nog gåsen och såsen.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-88559388500679284882011-11-28T11:19:59.828+01:002011-11-28T11:19:59.828+01:00Lärorikt ja, men även lite elakt att Taupenot-Merm...Lärorikt ja, men även lite elakt att Taupenot-Merme hamnade bredvid Schuster. Stilarna är som dag och natt och en "battle" känns onödig. Jag gillade burgundern och provar den gärna igen om några år. Fullkomligen underbar fatbehandling på den!<br /><br />Schusters Omihi tog jag med när jag såg gåsen på menyn. Hoppades att den skulle visa att kiwi-pinne kan leverera på en riktigt hög nivå.<br /><br />För min del var det första gången jag provade Bressan. Tror jag behöver ett par körningar till, för samtidigt som det var en häftig upplevelse var det inte kärlek vid första sniff/klunk. Men uppföljning får det bli utan tvekan.<br /><br />Och jag som inte är den största Nebbiolo-vännen var lycklig jag hann prova Rinaldi innan jag var tvungen att kila hemåt. En fantastisk munkänsla. Mer behöver man inte säga!<br /><br /><br />MVH<br /><br />NiklasNiklas Jörgensenhttp://winevirtuosity.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-75465712052470439582011-11-28T11:02:15.293+01:002011-11-28T11:02:15.293+01:00Du får la masa dig upp till Tjockhult nästa gång.....Du får la masa dig upp till Tjockhult nästa gång...<br /><br />Ja, det är frågan hur pass unisont Bressan-jubel det handlade om. Vad säger ni andra? Själva var vi nog alltför upptagna med att njuta och avhandla vinets förtjänster med signore Nettare...<br /><br />Vi gillade också Jamets nollsjua skarpt:<br /><br />http://vinare.blogspot.com/2011/03/2007-domaine-jamet-cote-rotie.html<br /><br />Mmm, Rinaldi... redan etiketterna är ju riktiga skönheter. Fanken att flaskorna ska vara så svåra att få tag på. Ja, vissa får ju inte ens köpa när de hälsar på hemma hos Beppe ;-)Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-76975231798437958452011-11-28T10:54:18.864+01:002011-11-28T10:54:18.864+01:00Åh, det gamla eleganskortet ;-) Andreas Larsson sk...Åh, det gamla eleganskortet ;-) Andreas Larsson skrev ju rätt intressant om elegans i sin senaste spalt i LG. Jag tyckte problemet med Taupenot Merme var avsaknad av djup, koncentration, längd och komplexitet, och det var därför det "förlorade". Kändes inte som Grand Cru-klass helt enkelt, åtminstone inte just då. Omihi däremot - vilken elegans ;-)Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-27116364000539663772011-11-28T10:44:20.216+01:002011-11-28T10:44:20.216+01:00sicka viner...blir ju inte alls sugen...trots att ...sicka viner...blir ju inte alls sugen...trots att det är måndag;)<br /><br />gick alla i gång på bressan?<br /><br />och jamet...testade en 07:a för ett tag sedan...klockrent köttigt god.<br /><br />rinaldi...det är grejer det;)Vinosapiennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-47146917831797659322011-11-28T10:34:50.675+01:002011-11-28T10:34:50.675+01:00Bressans Pignol var ju bara så himla skön att dric...Bressans Pignol var ju bara så himla skön att dricka nu. Årgång 2000 verkar inte vara lika färdig, att döma av BV-Ingvars rapport. Det måste nog undersökas inom kort...<br /><br />Schuster vs. Taupenot-Merme är väl ett klockrent exempel på "low-cut-dress syndrome"? Ett ungt, stramt och elegant anlagt vin måste förlora i en direkt tvekamp som denna. Men visst var Omihi det avgjort "bättre" vinet.<br /><br />Skulle vara kul att jämföra Cortonen med ett av Beckers vingårdsviner, eftersom den första gissningen gick dit.<br /><br />Ja, kära gamla Jamet - man fattar ju ingenting! Källarrensning... men vem vill köpa? Det är nog lika bra att vänta till 2015 och hålla tummarna. Och komma ihåg att inte ställa upp vinet i en sån här parad...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-32357308192897668662011-11-28T10:12:29.617+01:002011-11-28T10:12:29.617+01:00Mmm, skön kväll var det. Jag får leva länge på Bre...Mmm, skön kväll var det. Jag får leva länge på Bressangissningen, men har man smakat något vin från den producenten är det inte svårt att gissa rätt på druvor man aldrig smakat. Resultatet blir ju så här oavsett vilka druvor det handlar om... och gott är det.<br /><br />Taupenot-Merme fick kanske lite orättvis kritik från mig. Men det blir kanske så när det är uppenbar klasskillnad och man provar i parallella glas. Kiwin var väl ungefär fem pinnar bättre än Cortonen, som dock var ett gott glas ändå. Bara sådär en femhundring för dyr ;-)<br /><br />Men vad katten hände med Jamet? Toppårgång och ändå så obegripligt usel... Går väl knappast att skylla på tunnel eller flaskdefekt heller. En rysare om man har lagt undan...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-14586141169841725472011-11-28T09:09:32.319+01:002011-11-28T09:09:32.319+01:00Du är ju snart hemma igen, Ulrik. Då kan vi byoba ...Du är ju snart hemma igen, Ulrik. Då kan vi byoba och handla gäss för fulla muggar.<br /><br />Gåsen lagar sig faktiskt själv den största delen av tiden. Vi fyllde den med äppelklyftor, katrinplommon, färsk timjan, vitpeppar och salt. Sedan sydde vi igen den, därefter är det bara att vända och ösa med jämna mellanrum. Cirka tre och en halv timme tar det för en femkilos-krabat.<br /><br />Kråset och den hackade gåshalsen rostade vi i ugnen för att sedan koka fond på godiset. Nio deciliter vispgrädde senare hade vi en skön sås som fick extrahjälp av Cossart-Gordons 5-åriga Sercial och ett par kapsyler äppelcidervinäger.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-84860009918214695232011-11-28T09:09:14.998+01:002011-11-28T09:09:14.998+01:00Fy fasen va trevligt, - inte alls avis..Fy fasen va trevligt, - inte alls avis..Josnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-30232942056012123232011-11-28T08:56:04.223+01:002011-11-28T08:56:04.223+01:00Inte alls avundsjuk här på min kant. Vet inte ens ...Inte alls avundsjuk här på min kant. Vet inte ens var man kan köpa gås här, och än mindre hur jag ska fixa att tillaga den. Och vinerna verkar ju inte gått av för hackor de heller...Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.com