tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post2605958893840336199..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Gubbamidda med bubbelFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-9421553727442121002013-02-21T04:38:42.411+01:002013-02-21T04:38:42.411+01:00Aaahrg... Felpostad kommentar. Poster den också dä...Aaahrg... Felpostad kommentar. Poster den också där den hör hemma.<br />Ber så mycket om ursäkt över min redundans.StefanAkikonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-45102814097248313782013-02-21T04:33:17.823+01:002013-02-21T04:33:17.823+01:00Vilket vidunderligt underhållande blogginlägg. Tac...Vilket vidunderligt underhållande blogginlägg. Tack för att du så frikostigt bjuder på självdistans parat med varm humor. Jo, blindprovning är väldigt svårt, särskilt med de lite mer ovanliga druvorna och områdena. Och sedan kan man ju snubbla på väldigt låga trösklar, också... Det är enklare att sätta ihop en blindprovning där alla får noll poäng än där någon lyckas pricka alla rätt.<br /><br />Det förhållningssätt som Frankofilen företräder är ju ett personligt val baserat på att man känner sig nöjd med den beslutsbas man samlat på sig. Själv har jag bara hållit på i lite drygt 25 år med nördigheten och fortfarande finns det vindistrikt och vintyper som återstår att upptäckas. Kan därför inte uttala mig med säkerhet om det verkligen är så att min källares förskjutning mot röd Bordeaux verkligen är i överensstämmelse med min smak.StefanAkikonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-23564503640060610582013-01-25T22:30:46.085+01:002013-01-25T22:30:46.085+01:00Fantastiskt trevlig blogg ni har! Jag har läst den...Fantastiskt trevlig blogg ni har! Jag har läst den länge, men hittills aldrig kommenterat. Nu skrev ni om champagne igen och jag känner mig tvungen att fråga. <br /><br />Jag ska köpa mig en champagne för max 1500 kronor. Jag kan inte bestämma mig, men heller aldrig sluta fundera på vilken, så tar tillfället i akt. Vad hade ni köpt, sett ur SB:s nuvarande sortiment? Jag är inne på: Cuvée Sir Winston Churchill, Krug Grande Cuvée eller Taittinger Comtes de champagne. Är de överskattade?<br /><br />Har druckit mycket champagne men aldrig inhandlat någon flaska över 1000 kr och känner att det är en bra anledning att fira mitt nya jobb.<br /><br />Och åter, tack för en trevlig blogg som förgyller många av mina kvällar!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-27824960546184821092013-01-25T08:18:53.691+01:002013-01-25T08:18:53.691+01:00Anonym - nej fan är det inte lite Pommac i Selosse...Anonym - nej fan är det inte lite Pommac i Selossen också! Bäst du låter bli dem och lämnar dem åt oss ;-)<br /><br />Ruso - filmen beställde vi här:<br /><br />http://senzatrucco.wordpress.com/<br /><br />Producenten skickade snabbt och det gick lös på under €20 allt som allt. <br /><br />Kolla ute i Europa, de är mycket "billigare" där än i Sverige. Priserna skilde minst 300 kr på 02an, även inklusive frakt och svensk skatt. <br /><br />Om du handlar Comtes 04, vänta gärna flera år! Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-18178640896946321772013-01-24T14:42:06.054+01:002013-01-24T14:42:06.054+01:00Dokumentären Senza Trucco, hur får man tag i den? ...Dokumentären Senza Trucco, hur får man tag i den? Jag såg trailern på youtube.<br />Det är tydligt att man måste införskaffa en Comtes de Champagne asap. Har gillat deras baschampagne dessutom.Rusonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-72022633083321057612013-01-24T08:14:13.902+01:002013-01-24T08:14:13.902+01:00Henrik - troligtvis smakade San Fereolo inte som d...Henrik - troligtvis smakade San Fereolo inte som dolcetto vanligen brukar från början heller, eftersom den är gjord som ett lagringsvin med längre maceration och lång lagring i använda fat etc. Men vem vet?<br /><br />Anonym - ja, mogen pinotskumpa blir ju gärna äpplig till sin karaktär, det går liksom inte att komma ifrån... men i chardonnay-rena Comtes 88 handlade det bara om accenter. Vi har en Selosse Initial (deg 11) i kylen, trots en viss fatoxidation är det i stort sett bara citrus man tänker på. Så BdB kanske är säkrare för äppelallergikern?<br /><br />Ta JF Ganevats Jura-chardonnay från i lördags. Garanterat inte ett äpple i sikte, noll oxidation och kvalitetsmässigt som Corton-Charlemagne, Good shit...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-51557800418773857452013-01-23T23:40:21.753+01:002013-01-23T23:40:21.753+01:00Hua, det verkar som om äpplena har tagit över helt...Hua, det verkar som om äpplena har tagit över helt. Varför inte bara använda äpplen i stället för druvor när man gör mousserande? Har någon hört talas om äpplig Meursault eller Chambertin? eller äpplig Chablis. Samma druvor, nästan samm geografiskaursprung! Usch! Champagne skall smaka Pinot Noir eller Chardonnay, inte äpplen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-60204652078185801002013-01-23T18:35:04.324+01:002013-01-23T18:35:04.324+01:00Vad är det Winepunker brukar säga? 20 män prövar c...Vad är det Winepunker brukar säga? 20 män prövar champagne, sedan vinner Comtes ...<br />I övrigt då, intressant att en tio år gammal dolcetto blir traddo-Sangiovese. Hur smakade den som ung, tro?Henriknoreply@blogger.com