tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post2480376518271199095..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: SjögräsFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-65397596348487516182008-12-21T11:22:00.000+01:002008-12-21T11:22:00.000+01:00Saftiga restuarantpåslag på vin är ett kärt ämne f...Saftiga restuarantpåslag på vin är ett kärt ämne för oss konsumenter med begränsade pekuniära resurser... Har för mig att vi hade en liknande kommunikation hösten 2007 hos F&V där mitt favorit-värsting-exempel lyftes fram; Tenuta Marchese Antinori, CC, 1997 för ca 1100 SEK på rest. Divino. Ett nätt påslag på 540%! Tyvärr kommer vi inte ut på lokal så ofta (en effekt av att bo "i spenaten" samt små barn), men Primewinebars påslag på egna viner känns ganska rimligt. På Portocervo (vårt andra besök i Sthlms krogvärld i höst) var däremot varken vinlista eller prissättning så inspirerande, medan maten var utmärkt! Sökandet fortsätter alstå efter god mat, inspirerande vinlista med rimliga (gärna fasta) påslag...Vintresseradhttps://www.blogger.com/profile/09057512249143326061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-73636929243112474462008-12-20T22:53:00.000+01:002008-12-20T22:53:00.000+01:00Ojdå, man kanske borde prova 199 kronors varianten...Ojdå, man kanske borde prova 199 kronors varianten istället.... eller 520 kronors. Men vi drack den faktiskt vi två separata tillfällen under semestern. Knappast superseriösa provningsförhållanden, men med liknande resultat bägge gångerna. Den fick rejält med stryk av allt som provades samtidigt. Jag tyckte Parkers 87 poäng var generösa.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-66767043065178441342008-12-20T19:08:00.000+01:002008-12-20T19:08:00.000+01:0011 dollar! Här hemma kostar det 199 kr och var där...11 dollar! Här hemma kostar det 199 kr och var därmed riktikt bra ;-) Divine vet minsann hur man stavar till marginaler... <BR/><BR/>http://vinare.blogspot.com/2008/03/2005-avalon-cabernet-sauvignon.html<BR/><BR/>Sjögräs hade schyssta stora glas i ballongliknande form. Ett par grader för varm servering i vår smak, det fixades snabbt.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-12617794568456549262008-12-20T18:42:00.000+01:002008-12-20T18:42:00.000+01:00Fast påslag är ju det man drömmer om. Och då styrs...Fast påslag är ju det man drömmer om. Och då styrs ju konsumenterna förhoppningsvis åt dyrare viner, som kanske gör alla ansträngningar i köket mer rättvisa samtidigt som valmöjligheterna blir större. Att betala närmare en femhundring för en flaska Delas Les Launes gör ju ingen glad. Speciellt inte om vinet är alldeles för varmt eller kommer i katastrofala glas vilket tyvärr inte är ovanligt. Men det gissar jag ett ställe som Sjögräs har koll på. <BR/><BR/>PS Listans 2005 Avalon Napa CS måste väl vara det där 11-dollarsvinet vi drack i SF? <BR/>Å andra sidan kanske det smakar bättre för en dryg femhundring ;-)Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-68159131202827130392008-12-20T18:11:00.000+01:002008-12-20T18:11:00.000+01:00Jo visst saknades en del faktakoll, men å andra si...Jo visst saknades en del faktakoll, men å andra sidan hade samma person hade faktiskt valt ut vinet själv efter ett smakprov på en mässa. Och det gjorde hon förbannat rätt i, annars hade vi ju inte fått smaka alls ;-)<BR/><BR/>Vad gäller priserna gäller sam vanligt regeln: ju dyrare vin desto större chans till hyfsat pris. Och den här listan har väl egentligen inte nämnvärt bättre prisfilosofi än de flesta. Just i fallet med vårt vin landade vi på 2,7 x detaljhandelspris vilket är ovanligt bra. Exempelvis 660 kr (3,3 x) för 2005 Bad Boy känns mer som ett överpris, det är ett förhållandevis enklare vin än det vi drack...<BR/><BR/>Diskussionen om kassakosseriet förtjänas att föras om och om igen tills vi kommer någon vart. Fasta påslag på ett par hundralappar vore väl det bästa?<BR/>Eller?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-75964157789137990042008-12-20T17:47:00.000+01:002008-12-20T17:47:00.000+01:00Kul att Sjögräs var bra, flera år sedan jag var dä...Kul att Sjögräs var bra, flera år sedan jag var där och då hängde vi i bardelen. Vinlistan är rätt kul och klart bättre än på en del andra håll. Priserna är väl som vanligt i Sverige - nånstans runt 3,5-4 x inköpspris inkl moms. Men lek med tanken att ni beställer "fågel" ur menyn, får beskedet att det är vaktel med gåslever och tryffel bara för att sedan få kolla upp på nätet när ni kommer hem att det var kyckling med bacon ni åt ;-)<BR/><BR/>Att vinet är en kassako för restaurangerna behöver vi kanske inte diskutera igen. Men skall man ha sådana marginaler på en produkt som är helt färdig redan vid inköp där det bara är att öppna förpackningen och servera skall man tamejtusan kunna sin lista som ett rinnande vatten och inte stå och gissa. Hmm, jag har visst vaknat på fel sida idag...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-37719874825128848072008-12-20T10:51:00.000+01:002008-12-20T10:51:00.000+01:00Härligt läsa Sjögräs var så bra! Flera år sedan ja...Härligt läsa Sjögräs var så bra! Flera år sedan jag var där nu men har egentligen bara positiva minnen från stället även om jag alltid tyckt de varit lite väl saftiga i priset - men om nu kvaliteten är så hög kanske det är mer rättfärdigat.<BR/><BR/>Den där huvudrätten får det så här på förmiddagskanten att vattnas rejält i munnen :-)<BR/>Lät godare än mina ostmackor!Niklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.com