tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post2287340805903622206..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: Helaftonsföreställning i FalsterboFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-4739135864380397362013-07-17T10:33:59.509+02:002013-07-17T10:33:59.509+02:00I första hand hos producenten i Katzenthal.
Meyer...I första hand hos producenten i Katzenthal.<br /><br />Meyer-Fonné saknar svensk importör men danska A Winstouw har 2010 Wineck-Schlossberg för 199 dkk.<br /><br />http://a-vinstouw.dk/product/domaine-meyer-fonne-riesling-wineck-schlossberg-grand-cru-2010-82/Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-90424325537768945752013-07-17T10:18:31.417+02:002013-07-17T10:18:31.417+02:00Hej. Vet ni var man kan köpa 2008 Domaine Meyer-Fo...Hej. Vet ni var man kan köpa 2008 Domaine Meyer-Fonné Riesling Grand Cru Wineck-Schlossberg? <br />Tack på förhand!Karlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-4925472963662035592013-07-14T16:37:18.685+02:002013-07-14T16:37:18.685+02:00IV - det var faktiskt varmare i vattnet i midsomra...IV - det var faktiskt varmare i vattnet i midsomras på Sturkö än det är på sydstranden i Falsterbo just nu. Med vind från nordväst försvinner allt det varma ytvattnet söderut mot Tyskland. En promenad till västsidan, dvs Öresund, ger minst fyra grader extra som belöning.<br /><br />Per - stort tack för upplevelsen! Otroligt spännande att få prova komponenterna innan de blandas, hur yttrade sig skillnaderna?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-83270490347725187222013-07-14T15:22:40.764+02:002013-07-14T15:22:40.764+02:00Kul att ni gillade 08 Riesling W-S från Meyer-Fonn...Kul att ni gillade 08 Riesling W-S från Meyer-Fonné! Smakade alla hans 2012 från fat häromveckan. Väldigt lovande! Särskilt spännande var det att smaka vinerna från olika DELAR av W-S. Det skljer mycket mellan de varmare och kallare delarna av vingården, men slutcuvéen blir säkert jättebra.Per Wnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-6987802112178742382013-07-14T14:04:15.550+02:002013-07-14T14:04:15.550+02:00Gott om italienska fatbomber där.
Nåja, så fick i ...Gott om italienska fatbomber där.<br />Nåja, så fick i alla fall Blekingeborna ta sig ett dopp. Hemmavid har de ju omväxlande drivis och algblomning att tampas med. ;)<br /><br />Optimala ö-vinet finge väl vara något särdeles lagringsdugligt? Om man tänkt sig sitta där någon längre tid, vill säga...<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-24375400337479669712013-07-14T10:09:04.330+02:002013-07-14T10:09:04.330+02:00Ja, hela idén med "a desert island wine"...Ja, hela idén med "a desert island wine" är ju närmast bisarr. Det allra roligaste med vinintresset måste rimligen vara ständig variation. Svårt att få till någon sådan när man sitter fast under palmen med en pall valfritt på den där fiktiva ön.<br /><br />Bevisligen dracks Percristinan upp (och därtill medverkade framförallt F & V medan Vinosapien valde att passa och retirera till Wineck-Schlossberg) Det går ju inte komma ifrån att den aktuella 96an trots allt smakade rätt bra, men som sagt: 01 och 04 upplevdes mer barolistiska och mycket bättre. Alltför mycket ekfat i en barolo blir problematiskt och Clerico var av allt att döma mer ambitiös med fat och extraktion på 90-talet.<br />Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-55249375039159899912013-07-14T07:35:54.494+02:002013-07-14T07:35:54.494+02:00percristina...tror du är något på spåret där punka...percristina...tror du är något på spåret där punkarn...ska provas, inte drickas. får man bara några cl och i ett annat sammanhang tror jag resultatet blivit lite annorlunda. men på egen hand efter en småsprallig och pigg barricadiero stod sig percristina fullständigt slätt. ville verkligen att den skulle skina. men här var det inget annat än en ogenomtränglig frukt/fatmatta som knappt ville lämna glaset. Vinosapiennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-46376468257625243762013-07-13T22:04:07.663+02:002013-07-13T22:04:07.663+02:00Allt snack om öar och ensaka lådor fattar jag aldr...Allt snack om öar och ensaka lådor fattar jag aldrig, vem vid sina sinnen fulla bruk skulle välja något annat än en sval & kritig Champagne? För min del skulle det bli en helpall Gosset Grand Millésime från lämplig årgång(ar), lätt att supa ihjäl sig på i väntan på räddning.<br /><br />Annars, Percristina '97 provades i april, fullkomligt strålande måste jag säga.<br />Winepunkerhttps://www.blogger.com/profile/07920933140971630882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-2070134111360610392013-07-13T21:23:29.925+02:002013-07-13T21:23:29.925+02:00Gaaaaaaaaaaaaaah indeed! Vi skulle nog svära hela ...Gaaaaaaaaaaaaaah indeed! Vi skulle nog svära hela vägen till den förbannade ön för att vi inte fick med oss Montevertine. Tur att vi inte ska åka ;-)<br /><br />Cortaccio görs tyvärr fortfarande. Igår var nollfyran bara illavarslande anonym - idag en oxiderad eksoppa, helt odrickbar.<br /><br />Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-14690827740626539552013-07-13T20:01:35.345+02:002013-07-13T20:01:35.345+02:00Trevlig kväll låter det och kul att veta att det ä...Trevlig kväll låter det och kul att veta att det är dags att gå på de två 00:or Trimbach jag har kvar ...<br />Strange annars att till och med Cafaggio kör en super-Tuscan, har de kommit till sans och lagt ner den, eller?<br />Till sist, ett enda vin att ta med till en öde ö är ju ett ämne som förtjänar seriös eftertanke minst ett par tre Gaaaaaaaaaaaaaah!<br />Jag gör istället som vanligt och avlossar ett skott från höften: Montevertine.<br />Om man fick ta med sig ett vitt också skulle det bli möjligen bli knepigare. En kabinett (för det är väl förhoppningsvis varmt på den där öde ön?) eller en Trocken, typ Seehof eller Kellers Kirchspiel ...Henriknoreply@blogger.com