tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post1764021726993684142..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2005 Fort Ross Pinot Noir ReserveFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-7719453662820202132009-07-11T20:33:21.778+02:002009-07-11T20:33:21.778+02:00Hej
Jag provade vinet igår och blev förälskad dire...Hej<br />Jag provade vinet igår och blev förälskad direkt. Vinet är superläckert och bär på stor peronlighet. Jag förstår inte Hans??<br /><br />VH<br />MickeMickehttps://www.blogger.com/profile/01927148634940353112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-74962614212442769212008-12-09T20:22:00.000+01:002008-12-09T20:22:00.000+01:00Jag får väl också sprätta en av flaskorna och test...Jag får väl också sprätta en av flaskorna och testa.<BR/>Det kan ju vara lite si och så med skribenternas provning och poängsättning...<BR/><A HREF="http://www.bristly.se/blog/archives/27" REL="nofollow">http://www.bristly.se/blog/archives/27</A><BR/><BR/>/FredrikAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-54292703479767292962008-12-09T09:59:00.000+01:002008-12-09T09:59:00.000+01:00Kul med svar från Artberg. Nej, mycket mer än det ...Kul med svar från Artberg. Nej, mycket mer än det han beskriver kan man såklart inte göra. Vinet har fått lite blandat mottagande från de svenska proffsen. Från Artbergs orena mint till Jack Jakobssons toppplacering i släppet med noteringen "Doft köttig och fruktig pinot med bäriga unga toner, druvren, outvecklad, aning hallon. Smak tät, bra fatad med köttig och koncentrerad pinot, lång, fyllig, bra syra, röda bär, lagras".<BR/><BR/>Enklast är förstås att smaka själv. Återkommer i ämnet...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-11334927087546387662008-12-08T21:30:00.000+01:002008-12-08T21:30:00.000+01:00Vi mejlade frågan till Hans Artberg och fick svar:...Vi mejlade frågan till Hans Artberg och fick svar:<BR/><BR/>"Tack för mejl (ni måste ha örnkoll...)!<BR/> Om jag ska "utveckla" så är det så här.<BR/> 20/10 provade jag vinet blint och noterade bl a: "Oren 'mint', inte gott..."<BR/> 27/10 provade jag om det öppet: lika trist.<BR/> Mycket mer kan jag inte göra...<BR/> (Jo, man kan förstås dekantera vinet och följa det genom en hel måltid. Ett par gånger har jag omvärderat ett vin den vägen - men då har det mest gällt vid Systemprovningen helt SLUTNA viner, som jag inte omnämnt. Provar man 100 viner <BR/>är den - grundligare - tekniken tyvärr ogörlig...)<BR/><BR/>God jul! / Hans<BR/><BR/>PS. Innebär er undring att ni gillade vinet?!?"Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-17831926584169584372008-12-08T10:09:00.000+01:002008-12-08T10:09:00.000+01:00Det är ju alltid kul att läsa Hans Artberg, men vi...Det är ju alltid kul att läsa Hans Artberg, men vi skulle inte rekommendera att basera inköpen ENBART på vad som står i hans brev även om vi emellanåt känner igen oss i vad som skrivs. Och som sagt, med så många provningar under västen kunde man verkligen önska att han skrev LITE mer. Snälla Hans, om du hör oss, kan vi inte få några nedslag till?<BR/><BR/>Att Fort Ross PN bara är "onödigt" är väl något av ett slag under bältet? Vad betyder det egentligen? Att utveckla den saken är väl perfekt ägnat för några rader i nyhetsbrevet...<BR/><BR/>Undras också lite om 2004 Barbaresco Basarin var en av "tre kartiga nebbiolo"?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-35034911351554630512008-12-08T09:33:00.000+01:002008-12-08T09:33:00.000+01:00Hehe, läser på lite mer om det här vinet och ser a...Hehe, läser på lite mer om det här vinet och ser att Artberg avfärdat det som "onödigt" i sitt nyhetsbrev. Ibland önskar man mer än vanligt att han skrev lite längre... Vinet har för övrigt gott sällskap bland the rejects av bla 2006 Geyserville och 2005 Pintia.Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-91470394594860855772008-12-07T10:06:00.000+01:002008-12-07T10:06:00.000+01:00Tack Oskar, och det där låter ju inte dumt alls! F...Tack Oskar, och det där låter ju inte dumt alls! Fänkål är väl allra bästa ingrediensen när det vankas fisk? Senast igår skar vi upp fänkålen i ringar, fräste med olivolja och citron och serverade till en vitvinssås där en stekt torskrygg försökte simma ryggsim. Nu måste vi plita ihop nåt om drycken också...<BR/><BR/>Hälsningar till flickvännen!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-39172186518413465342008-12-07T03:27:00.000+01:002008-12-07T03:27:00.000+01:00er blogg är för mig en stor inspiration; därför gö...er blogg är för mig en stor inspiration; därför gör jag mig härmed besväret att försöka inspirera er tillbaka - ni som inte studerar, och inte i samma utsträckning lever på supertight budget. till er och alla tappra statsvetarstudenter:<BR/><BR/>4-6 personer.<BR/><BR/>3,5 dl. vitt vin (gärna fruktigt)<BR/>1 paket laxfilé (vanligt fyrapack)<BR/>1 bit fänkål<BR/>1 stor gul lök<BR/>2 klyftor vitlök<BR/>1 paket saffran<BR/>3 hg. champinjoner<BR/>2 fiskbuljongtärningar<BR/>ca 1000g oskalade räkor<BR/>en burk creme fraiche<BR/>timjan<BR/>en skvätt limejuice<BR/>salt<BR/>svarpeppar<BR/>vitpeppar<BR/>citronpeppar<BR/><BR/>koka vin, saffran och buljontärningar (alternativt fond; fega inte..), låt svalna något och:<BR/><BR/>klyfta fänkålen i centimeterlånga bitar, och löken i något mindre. fräs i olivolja tillsammans med pressade vitlöksklyftor i 15 minuter på svag värme (helst i gjutjärnspanna. låt de skivade champinjonerna fräsa med de sista 5 minuterna.<BR/><BR/>under tiden tärnar du laxfilén, pepprar och saltar den och häller saffransvinet över och ser till att alla laxbitar låts bada i vätskan.<BR/><BR/>lägg i laxen och saffransvinet och krydda med timjan efter behag. låt puttra under lock i cirka 25 minuter, varefter du rör ut creme fraichen och blandar i de skalade räkorna.<BR/><BR/>servera gärna med italienskt bröd och/eller bulgur.oskarhttps://www.blogger.com/profile/01754654118290864671noreply@blogger.com