tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post1395310230283411750..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2004 Tenuta San Giorgio UgolforteFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-82605415443044311702010-04-01T19:11:41.180+02:002010-04-01T19:11:41.180+02:00Vi håller oss som bekant hellre uppe i Nordväst, d...Vi håller oss som bekant hellre uppe i Nordväst, där det är bättre bett i tanninerna. Men om det nu nödvändigtvis skall vara "taniga toskanare" (som Patrik på "Italienska viner" så träffande uttryckte saken) kan vi ändå rekommendera Tenuta Il Poggiones Brunello i årgång 2004. Vi är inte ensamma om att tycka om den (Galloni 95) men den finns dessbättre i rätt stor upplaga (ett par hundra tusen flaskor tror jag). Enbart bottilagrad förstås.<br /><br />Vi köpte våra testexemplar här för 28.65 € per styck (plus 8 € för transport av två flaskor Sverige)<br /><br />http://www.vinexus.de/Home.html<br /><br />och köpte sedan fler (plus lite annat smått och gott) för 26.90 € per styck här (16 € för transport av upp till 18 flaskor till Sverige)<br /><br />http://www.lakaaf.de/andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-47557112498222731562010-03-23T15:53:12.539+01:002010-03-23T15:53:12.539+01:00I somras var 2004 Col d'Orcia typisk med viss ...I somras var 2004 Col d'Orcia typisk med viss mognad, bra syra och drag i tanninerna. Den finns kvar och borde hålla än, fast jag tycker att brunnello ofta har ett kort liv på flaska innan frukten helt försvinner.ASihttps://www.blogger.com/profile/06860086716039674856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-58303233175970727982010-03-20T20:02:38.408+01:002010-03-20T20:02:38.408+01:00Favoriter bland de traditionella är Salvioni, Cerb...Favoriter bland de traditionella är Salvioni, Cerbaiona och Costanti. Soldera är ju också grym, precis som hans priser!! Viss del på barrique modell större (600l) tycker jag funkar bra o det kväver inte frukten. Jag skall dit i Maj o hoppas att få prova många Riserva 2004!Mickehttps://www.blogger.com/profile/14429371627219455432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-4708557834549909222010-03-20T18:10:30.318+01:002010-03-20T18:10:30.318+01:00Provade en helt fanatiskt bra brunelli på vår somm...Provade en helt fanatiskt bra brunelli på vår sommarresa i Toscana.<br />Sesta di Sopra Brunello 2004, priset var 40€ på plats så tyvärr blev det bara 2fl men hade gärna fyllt på rejält av den. Lagrad på slavonian botti såklart. Deras rosso låg däremot på barriques vilket var helt ok.Dennishttps://www.blogger.com/profile/15638824476784519083noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-23241131037103190152010-03-20T17:30:46.608+01:002010-03-20T17:30:46.608+01:00Det ni skriver trycker ju inte på mina knappar all...Det ni skriver trycker ju inte på mina knappar alls. Visst, jag kan stå ut med lite ek i vinet, men inte till den grad att en brunello blir sötfjäskig. Jag jagar blommor som växt under körsbärsträdet bredvid tobaksplantan och vinet ska vara så mineraligt att körsbären smakar som om de krossats av sten. Syrorna ni beskriver ska givetvis finnas med, men i en 04:a förväntar jag mig åtminstone att tanninerna bjuder lite motstånd.<br />Den där Donna Olgan låter som full pott - liksom en del som Töpfler tillhandahåller.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-19153089715652646642010-03-20T16:32:51.937+01:002010-03-20T16:32:51.937+01:00Klokt, Henrik. Ändå har de flesta bara vänliga sak...Klokt, Henrik. Ändå har de flesta bara vänliga saker att säga om vinet. WS ger 90, WA delar ut 91, och Decanter är positiva på sitt vanliga stjärnmanér. Ulf Jansson ger betyget 16 med minus för prisvärdet och Jack Jakobsson 16,5. Ingen stör sig på faten som vi gör, åtminstone inte uttalat. Men så är vi också mer subjektiva när vi skriver, och vi vet ju vad vi själva söker i en brunello. Stilen är det allra viktigaste när det kommer till ens egen personliga behållning...<br /><br />Men så har vi det där med vinets status och pris. En brunello nollfyra ska ju för bövelen vara värd 92-93 pinnar eller minst 17 munskänksdito! Allt annat är rena underprestationen!!! ;-)<br /><br />Jakten går vidare...Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-27020735681352067892010-03-20T15:56:58.677+01:002010-03-20T15:56:58.677+01:00Jag erkänner, kombon av barriques, ett relativt hö...Jag erkänner, kombon av barriques, ett relativt högt uttag, okänt namn och priset fick mig att titta åt annat håll - trots 2004, trots att jag fortfarande är en sucker för brunello.<br />Nånstans trist att det verkar ha varit ett klokt beslut.Henriknoreply@blogger.com