tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post1300594041801725332..comments2023-10-30T09:30:54.622+01:00Comments on Finare Vinare: 2006 Produttori del Barbaresco BarbarescoFinare Vinarehttp://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-72157699299292163102010-04-30T00:51:54.844+02:002010-04-30T00:51:54.844+02:00Jepp, Aldo jobbade en sväng hos Angelo i början av...Jepp, Aldo jobbade en sväng hos Angelo i början av sin karriär. Men jag är osäker på om det hade någon större betydelse för beslutet att göra honom till chef för Produttori. Han efterträdde nämligen sin far, Celestino Vacca, på den posten. <br /><br />På meritlistan fanns också att släkten Vacca (i likhet med släkten Rocca) har lika djupa som väl förgrenade rötter i Barbaresco. Den som uppmärksamt studerar baksidesetiketterna på Produttoris riservor finner exempelvis namnet Vacca bland ägarna till tre av de aktuella vingårdarna: Montefico, Ovello och Rabajà.<br /><br />En Vacca som är värd att hålla ett särskilt öga på vid sidan av Aldo, är hans kusin Renato, som tillsammans med fadern Adriano driver Cantina del Pino sedan andra halvan av 90-talet då man lämnade Produttori och öppnade eget. Vinerna samlar regelbundet på sig fina utmärkelser, exempelvis en serie 3 bicchieri (däribland flera för "normalen" vilket är lite anmärkningsvärt) och på senare år också höga poäng i WA (95 för såväl Albesani som Ovello i årgång 2005). Hos oss utgör de sedan ganska lång tid en etablerad del av källarbeståndet.andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-86126497654631133472010-04-29T18:31:31.772+02:002010-04-29T18:31:31.772+02:00Klockren information som vanligt, och på sitt sätt...Klockren information som vanligt, och på sitt sätt ett strategiskt beslut. Vi tackar för det!<br /><br />Den som undrar vem den där jeppen Aldo Vacca är - han jobbade hos en viss Angelo Gaja innan han fick ansvaret för jätteoperationen Produttori....Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-71232834916075976462010-04-29T17:59:31.964+02:002010-04-29T17:59:31.964+02:00Ytterligare en liten uppdatering rörande diskussio...Ytterligare en liten uppdatering rörande diskussionen på eBob. I en tråd om Produttori skriver Bob Semon:<br /><br />Attended a Produttori event last night. Asked Sr. Vacca about the 2006 standard. He mentioned a couple of items that went into the decision re: no riservas. One was the concern that the standard bottle would be be too unbalanced with not enough fruit to match the structure. Too lean for the style that they try to produce. They take the standard bottling very seriously at the co-op. Also, given the embarrassment of riches in recent vintages, he felt that the co-op could go a vintage without the range of riservas for one year. He mentioned experience with previous vintages like 1995 (riservas made because none since 1990, but standard was perhaps too lean) and 1998 (standard might have been too lean, so riservas not produced after a few vintages in a row that were) that informed their thinking in 2006. Also, there was first lot of standard released locally in Albese before the potential riserva juice was blended in. All lots since then have been blended, including what's in international markets now. Co-op's current plans include riservas in 2007 and 2008.andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-31272533654642201152010-04-22T20:41:24.946+02:002010-04-22T20:41:24.946+02:00Ett litet tillägg till den nyhet jag tidigare snap...Ett litet tillägg till den nyhet jag tidigare snappat upp på eBob. I en tråd om Barolo 2006 har Gary York följande att berätta: <br /><br />I tasted with Aldo Vacca at Vinitaly. There will be no single vineyards in 06 only because they don't want to flood the market with single vineyards. The quality is there. But in talking to him he said that only a little over a decade ago they were happy to bottle single vineyard wines in 3 out of 10 years. Now it's 6-7 out of 10.andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-55339691412910828402010-04-21T18:50:30.774+02:002010-04-21T18:50:30.774+02:00Ja, jag misstänker att vi sakligt sett är ganska ö...Ja, jag misstänker att vi sakligt sett är ganska överens om bedömningen. Och ni har uppenbarligen smakat ett och annat skapligt vin på sistone som ni poängmässigt har att förhålla er till. Den interna kalibreringen är trots allt den mest väsentliga.<br /><br />Blev för övrigt så inspirerad av era nappatag med tysk Riesling på sistone att jag lagt en beställning på såväl Dönnhoffs Herrmannshöhle som Kellers Abtserde. Känner att jag måste fortbilda mig lite på den kanten. ;-)andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-44591341032864028092010-04-21T16:05:17.101+02:002010-04-21T16:05:17.101+02:00Intressant information Anders! Du har säkert rätt,...Intressant information Anders! Du har säkert rätt, den var riktigt bra, klart bäst i serien 2004 2005 2006 - om nu inte nollfyran skulle överraska med tiden...<br /><br />Vi försöker att hålla igen lite med poängen. Just den här kvällen kändes det som 90, i vår lite körtrötta och ouppmärksamma konsumtion. 90 är ju ändå outstanding! Nollfemman kunde vi inte se nå den nivån. Och kom ihåg att vi gav 90 till 2004 Barolo Cerrati ett par gånger innan vi fattade exakt hur bra det var. Nästa gång vi smakar så trillar nog polletten ner!<br /><br />Likadant har vi sagt om d'Angervilles 2007 Bourgogne Rouge: 88 är alldeles för lite, det här är ju skitgott! Ett perfekt vin att köpa per låda.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-58773856968160119552010-04-21T14:37:55.820+02:002010-04-21T14:37:55.820+02:00Såg just på eBob att Produttori, i motsats till va...Såg just på eBob att Produttori, i motsats till vad som tidigare meddelats av Galloni, inte kommer att släppa några riservor i årgång 2006. Det kanske till någon del förklarar den höga kvaliteten på "normalen" som således innehåller alla de tilltänkta riservorna i en årgång som ändå måste betraktas som nästintill riservamässig.<br /><br />Instämmer för övrigt helt i er beskrivning av vinet så när som på slutomdömet. 90 pinnar tycker jag är i snålaste laget. Jag är för egen del beredd att gå minst lika långt upp som Galloni, d.v.s. till åtminstone 92.<br /><br />Det här med poäng kan förstås vara en kalibreringsfråga. Men vad jag i sak vill ha sagt är att jag tycker detta vin inte bara passerar anständighetsgränsen för en Barbaresco (vilket Produttoris "normale" nästan alltid gör) utan höjer sig minst ett par pinnhål över den nivån. I mitt tycke är det också den bästa "normale" som Produttori släppt ut på marknaden under det senaste decenniet. Det är inte alls osannolikt att det rentav handlar om "all-time high".andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-71119560987928222422010-04-13T22:52:01.857+02:002010-04-13T22:52:01.857+02:00Välkomna hem! Jag hör av mig angående upphämtning ...Välkomna hem! Jag hör av mig angående upphämtning av godset... låter bra så här långt!konjärenhttps://www.blogger.com/profile/14564047502823483226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-30277783.post-49704157473596073322010-04-11T21:43:26.920+02:002010-04-11T21:43:26.920+02:00Så fick ni äntligen smaka.
Visst hade 179 SEK vari...Så fick ni äntligen smaka.<br />Visst hade 179 SEK varit ett anständigt pris på ett så här bra vin? Utmärkt volymtillverkad mellansegmentsnebbiolo med karaktär.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.com